19 | 06 | 2024
Főmenü
Események
June 2024
M T W T F S S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Képviselői indítvány - kérdésekkel

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Képviselői indítvány - kérdésekkel

 

Téma:

Hivatalos honlapunk helyzete az „új helyzetben”

 

Tisztelt Polgármester úr!

Tisztelt Jegyző úr!

Tisztelt Aljegyző-asszony!

Tisztelt Alpolgármester úr!

Tisztelt Képviselőtársak!


Természetesen csak a magam nevében beszélhetek, és a magam (szakmai) véleményét írhatom le: hivatalos honlapunk helyzete Nagy Sándor eltávolítása után, október 1-jétől sem fordult jobbra. Akadtak ugyan „hullámok”, amikor hírtelen egyszerre több anyag is felkerült, ám ezek ad-hoc jellegűek és koncepciótlanok voltak. Arra már nem is térnék ki, hogy milyen weblaprendszerben és formátumban jelenítődtek meg a felkerültek. Bár már végre ott tarthatnánk, hogy csak ezek lennének az internetes bajaink.

Az október elején szerződtetett Kiss Bencével megkötött munkaszerződést, illetve az abban foglaltakat nem küldték ki, így azt pontosan nem ismerjük. Azt viszont előzőleg hallhattuk több forrásból is, hogy Nagy Sándornak azért kell mennie, mert nincs helyben. Ezért nem érhető el, nem ír és nem készít fényképeket a jelentősebb eseményeinkről. Mindezek voltak - emlékezetem szerint - egyébiránt az alapvető szóbeli kívánalmak az „új helyzetben”.

Nos, mindebből nagyjából az október 23-i ünnepséget, a Baracs-Mezőfalva és Mezőfalva-Nagykarácsony labdarúgó mérkőzé-seket, Kálnay Adél látogatását és a kései Alapítványi Báli tudósítást leszámítva a két és fél hónap alatt vajmi keveset láthattunk viszont. Mi ennek az oka?

És hogy nem a levegőbe beszélek, íme egy hevenyészett és nem teljes összegzés honlapunkról október 1-je óta:


Amikről teljesen megfeledkeztünk…

Az Idősek Világnapjáról tudósítás.

Dréta Antal Egyházzenei Kórustalálkozó tudósítása.

Régi Tanácsháza tetőfelújításáról tudósítás.

November 1. - Halottak Napja előtti tájékoztató.

Labdarúgócsapataink 7 mérkőzésének beharangozója és tudósítása a megbeszéltek szerint (egy fordulóról volt utólagos írás).

Szociális intézmény híreinek közlése (a megbeszéltek szerint).

Focisták évzárójáról tudósítás.

Pet palackfeldolgozó-üzem átadásáról tudósítás.

A Szociális munka ünnepéről tudósítás.

Adventi két vasárnap - tudósítások.

Kisújfalusi látogatásról tudósítás.

Faluszilveszteri beharangozó.

A legutóbbi két testületi ülés meghívója (!!!) – pedig ugye ez aztán végképp kötelező feladatuk is lenne, öt nappal az ülés előtt!!! (szmsz. 20.§(1))


Amiket ugyan meghirdettünk, ám a történéseket esemény-leírással már nem zártuk le…

Halloween buli tudósítása – ha már beharangoztuk.

A természet gyógyító ereje” előadásról tudósítás – ha már beharangoztuk.

Óriási Mikulás-party tudósítás – ha már beharangoztuk.

Mikulás-party sztárvendéggel – ha már beharangoztuk.

Asztalitenisz verseny – ha már beharangoztuk.

(Itt teszem hozzá, hogy ezen csoportnak jóval inkább a Kiss Kálmán Művelődési Ház honlapján lenne a helye. Ha volna ilyen…)

 

Amikről nagyon késve szóltunk…

Alapítványi Bálról tudósítás – csak hetekkel később.

Októberi rendőrségi hírlevél hetekkel később, ami a Halottak Napjáról (is) szólt honlapunkon úgy november közepe táján… A novemberi és decemberi rendőrségi hírlevél pedig már fel sem került. Az októberit akkor minek raktuk fel…?

Karácsony közeledtével az ember nem konfliktusokat keres, és nem is kíván személyeket megsérteni. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy az égető hiányosságokról képviselői kötelesség szólni. Hivatalos honlapunkkal ugyanis az „új helyzetben” sem közvetítünk a világnak községünkhöz méltó képet. Összetákolt, átgondolatlan és gyors, ámde múló ötletektől vezérelt információs torzót annál inkább. Bizton állíthatjuk már, ami azért finoman szólva is sejthető volt: nem Nagy Sándor volt itt a hivatalos honlap problematikájának forrása.

Ahogyan a példaértékűen működő mezohir.info szerkesztője, Horváth László, úgy én magam is felajánlottam segítségemet még októberben. Teljesen feleslegesen. Így annyit tudok tenni, hogy az ünneprontás szándéka nélkül ismételten felhívom minderre a figyelmet, és megkérdezem: várható-e hivatalos honlapunkkal kapcsolatban valóban tényleges és számottevő változás?

 

Bán Balázs, képviselő

2012. december 17.

 

Share