29 | 03 | 2024
Főmenü
Események
March 2024
M T W T F S S
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

A szeretet soha nem lehet válságban – ez advent egyik üzenete

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Fotók a rendezvényről itt! >>>

 

A szeretet soha nem lehet válságban – ez advent egyik üzenete

Meggyújtottuk az első adventi gyertyát. Ünneplő sokasággal telt meg a Piac tér vasárnap délután, ahol az adventi koszorúnál ünnepeltek a mezőfalvi emberek. 

Elsőként Kristofory Valter atya ünnepi gondolatait hallhattuk. Ezután a Mezőfalvi Nagycsaládosok Egyesületét képviselő gyerekek adtak műsort. Tamás Kiss Zara verset mondott, Drapos Bianka, Noémi és Tímea énekelt. A folytatásban a Petőfi Sándor Általános Iskola elsős évfolyamának zenés, verses összeállítását láthattuk, hallhattuk. A program végén Kristofory Valter katolikus plébános megáldotta az adventi koszorút. Végül pedig a civil szerveztek a Mezőfalvi Nagycsaládosok, a Mezőfalvi Mozgáskorlátozottak és Fogyatékkal Élők, A Mezőfalvi Motoros és Hagyományőrzők, valamint az iskola képviselői közösen meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját. Az esemény a civil szervezetek vendéglátásával zárult. A hivatalos percek után a község plébánosát kérdeztük

              

 

A világ mostanság nagy gazdasági válságban van, de lehet-e valaha a szeretet is válságban?

A szeretetre most még inkább szükséges van. Akkor, amikor a világban a gyűlöletet, a meg nem értést látjuk, akkor én azt mondom, hogy jöjjünk ide ki! Áldozatot kell hoznunk, mert a meleg, vagy a langyos szobából ki kell jönnünk ide a térre, mert felmelegedik ami szívünk, lelkünk. Látjuk a saját gyermekeinket, unokáinkat, rokonokat, ismerősöket, a falu diákjait, hogy milyen szépen kifejezik a szeretetet. Én azt mondom, hogy most szükséges inkább megérezni ezt a szeretetet, amikor össze kell fogni. Amikor gondolni kell azokra, akik a harctéren vannak és nap, mint nap megsérülnek, vagy éppen az életüket adják. Egy-egy gondolatot, aki hisz, az imádkozzon értük. Aki nem hisz, az is gondoljon őrájuk ezekben a nehéz időkben, órákban!

 

Share