20 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Mezőfalva: Szépen halad a tűzoltószertár felújítása

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Mezőfalva: Szépen halad a tűzoltószertár felújítása

Éppen a tetőt javítják. Kettőt szögelnek, majd elszaladnak oltani. Később ott folytatják, ahol abbahagyták. Persze ez csak képletesen íródott, de a valóság nem áll messze a leírtaktól.

                          

 

Fura népség ez az önkéntes tűzoltó fajta. Nem elég, hogy minden szabadidejüket a tűzoltásra, mentésre, katasztrófaelhárításra fordítanak, de mellette még rengeteg önkéntes társadalmi munkát is végeznek. Tennivaló ráadásul akad bőven. És akkor a közösségi rendezvényeken való szerepvállalásukat nem is említettük.

Tavaly év vége felé számoltunk be a mezőfalvi tűzoltószertár felújításáról, miként álltak neki a munkálatoknak és hol tartottak akkor. Most újra felkerestük őket, mert újfent látványos részhez érkezett a folyamat. Február 13-án, hétfő délután Sudár Mihály vezette körbe lapunkat a helyszínen.

                  

 

- Ami már eddig megtörtént, az a külső szigetelés elkezdése, amit most az időjárás kissé hátráltat, így ezt abba is hagytuk a jobb időkre. Belül felvertük a betont és újra betonoztuk. Sor került a falak levakarására, javítására, hálózására. Víz- és villanyszerelési munkák, valamint burkolási és festési feladatok töltötték ki az önkénteseink erre szánt idejét. Beüzemeltük már ezt a modern formájú sparheltet, melyben a munkák során keletkező fahulladékokat tudjuk eltüzelni. Közben pedig jó meleget ad a hidegtől elgémberedett ujjainknak.

- Jelenleg gőzerővel dolgoztok a tetőfelújításon. Hol tartotok?

- Ha az időjárás engedi, akkor bízhatunk a gyors haladásban. Most éppen a tetőszerkezetet erősítjük, lécezzük, majd az új cserepeket is felhelyezzük erre az oldalra. Szerencsére takarékoskodni is tudtunk, mert tavaly amit lehetett, azt megvásároltuk, hogy kicselezzük az építőanyag drágulását. A pályázat eléggé behatárolja a mozgásterünket ilyen szempontból.

- Említettétek, hogy a közelmúltban elhunyt Fribák Mihály emlékére majd kialakítotok egy emlékhelyet.

- Igen, tervezünk egy felállított oszlopot az előkertbe. Még nincs meg a pontos kialakítás és a kivitelező művész sem, de reménykedünk a jószerencsénkben. Valamint a szertárt is Misi bácsiról nevezzük el – mondta villámlátogatásunk alkalmával Sudár Mihály.

Jól halad tehát a felújítás, ahogy a hétfő délután készített képeken is látható. A befejezésről még nem tudtak nyilatkozni, hiszen sok mindentől függ, köztük attól is, hogy ki, mikor ér rá segíteni. Amennyiben valaki szívesen csatlakozna a tűzoltókhoz akár munkával, vagy más támogatással azt szívesen látják a helyszínen, illetve a közösségi oldalon lehet velük kommunikálni.

                            

                                     

Share