28 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Fellobban advent első gyertyája Mezőfalván

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

 

Fellobban advent első gyertyája Mezőfalván

Advent lángjai a várakozást, a szeretet igényét, a békét és együttlét igényét is jelentik. Különösen a mai világunkban van nagy szerepe az összetartozás érzésének, kinyilvánításának. Bizony nagyon vágyakozunk egymás látására, ölelésére, mert ez a lényege az ünnepeknek és nem az ajándékok.

   

 

Hagyomány a település életében, hogy minden évben, advent idején a Piac téren felállított adventi koszorúnál ünnepelnek az emberek. Szintén a hagyomány része, hogy az első gyertya meggyújtása előtt Kristofory Valter a község katolikus plébánosának köszöntő gondolataival kezdődnek az ünnepi pillanatok.  Elhangzott, méltón kell készülni, elcsendesedve a várakozás idején. Ez a csend megtölti szívünket, lelkünket. Az adventi koszorú színe zöld, mert ez a remény színe is. Reméljük, hogy mindenki szeretetben, családi körben élhet. Méltóképpen készüljünk, elcsendesedve szívünkben, lelkünkben. Az ünnepi gondolatok után a Mezőfalvi Nagycsaládos Egyesülettől verset mondott Tamás Kiss Zara, és Kovács Évike, valamint műsort adott a Petőfi Általános Iskola 1.a. és 1.b. osztálya. A műsort követően gyertyát gyújtottak a Mezőfalvi Nagycsaládos Egyesület, a Mezőfalvi Mozgáskorlátozottak és Fogyatékkal Élők Klubja, a Mezőfalvi Motoros és Hagyományőrző Egyesület képviselői. A rendezvényt vendéglátás és adventi vásár zárta. Az adventi koszorú ezúttal is a Szilvia Virág-Ajándék  felajánlása.

 

 

Az ünnepség végén a Mezőfalvi Nagycsaládosok vezetőjét Kissné Méninger Juditot kérdeztük az ünnepi várakozásról.

- Az adventi időszak, a karácsonyi ünnepek különösen hangsúlyos a nagycsaládosoknál, hiszen ahogy a nevünk is jelzi, sokan vagyunk és sokfelé sodorhatja családtagjainkat az élet. Természetesen az advent nálunk is a várakozás ideje. A karácsony pedig az együttlét, a szeretet ideje. Bizony nagyon vágyakozunk egymás látására, ölelésére, mert ez a lényege az ünnepeknek és nem az ajándékok. Olyan ritka manapság az együtt töltöttidő, ezért is fontos számunkra ez az ünnep.

Share