08 | 09 | 2024
Főmenü
Események
September 2024
M T W T F S S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Ismét egy fantasztikus falunapon vagyunk túl

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Képek a rendezvényről itt! >>>

 

Ismét egy fantasztikus falunapon vagyunk túl

Alaposan kitettek magukért a szervezők az idei Mezőfalvi Testvér-települési Találkozó programjainak összeállításánál. Ilyen hőségben ennyi ember nem biztos hogy részt vett volna egy gyengébb felhozatallal. Talán nincs is, aki nem talált magának megfelelő szórakozási lehetőséget.

   

 

A péntekről már írtunk, így azt nem is dagasztanám, talán csak annyit, aki nem volt ott az nagyon sajnálhatja. Két kitűnő rock zenekar csapott a húrok közé. Erős volt a kezdés, mert a Rockstars Not Dead együttes egy percre sem hagyott kétséget afelől, hogy igazi nagypályás profikkal van dolgunk. Amikor az ember ismert számokat hall a színpad felől és cseppet sem zavarja, hogy nem az eredeti zenekar játssza a dallamokat, akkor az csak elismerésre méltó lehet az együttes által nyújtott produkció. Fő fellépőként pedig a rock zene nagy ikonja a P.Mobil lépett közönség elé. Nehéz lenne bármi újat írni ez utóbbi társaságról. Akik járatosak a rock zenében, azoknak nem kell mondani semmit.

   

 

Szombat délelőtt a már hagyományos főzéssel és motoros találkozóval indult a nap. Az év különlegessége, hogy ennyien még soha nem voltak ezen az eseményen. A nagy számra jellemző volt, hogy csak két programot tudtak befejezni, a motoros szépség és hang versenyt, valamint a főtengelyhajító megmérettetést. De ettől még azért remekül érezték magukat a motorosok, hiszen egy kutyás bemutató is szórakoztatta őket a sárbogárdiaktól. Végül a vállalkozó szelleműek Dunaföldvárra kerülhettek egyet fagyizni. Az ebédnél pedig hosszú sor kígyózott a sátor előtt.

  

 

De nem csak a technika szerelmeseinek adódott látni és ízlelni való, hanem a sok kiérkező vendégnek és ismerősnek is, akik az árnyat adó fák alatti pavilonokban kerestek menedéket a hőség és a Nap elől. Megérkeztek a testvér-település küldöttségei is. Kisújfaluról és Jászdózsáról. Utóbbiaknál éppen kialakulóban van a testvér-települési kapcsolat. A bográcsokban ekkor már készültek a remek ételek. Pörkölteket, gulyásleveseket, és speciális ételeket, mint a Mezőfalvi Német Nemzetiségi Önkormányzat sátránál a savanyú májas nemzetiségi ételt találhattunk a bográcsokban. Hasonlóan kiváló szórakozási lehetőség kínálkozott a gyerekeknek is, akik többféle ugrálóvár, pónicikli, gyöngyfestés, hajfestés és különböző gyermekszórakoztató program közül választhattak. 12.25 perckor Márok Csaba Mezőfalva polgármestere hivatalosan is megnyitotta a rendezvényt. Köszöntőjében az időjáráshoz hasonló ragyogó napot kívánt a résztvevőknek. Ezután sorra érkeztek a fellépők. Jó ebédhez szólt a nóta Bokor Jánossal. A gyerekeket Pintácsi Viki szólította a színpadra. A szó szerinti felforrósodott hangulatot a Mezőfalvi Önkéntes Tűzoltó Egyesület habpartija hűtötte sokak örömére. Ezután ünnepélyes díjátadó következett, melyben Mezőfalva Nagyközség Önkormányzatának Képviselői Testülete Mezőfalváért kitüntetésben részesítette Hajas Erika pedagógust és Szatmári Lászlót a mezőfalvi polgárőrség tagját. Mezőfalva sportéletének előmozdításáért Klics Ferenc Díjat kapott Gulyás Ferenc edző.

    

 

Az ünnepi pillanatokat követően kulturális műsorokkal folytatódtak az események. Mezőfalva és Kisújfalu csoportjainak bemutatóit láthatta a közönség. Néptánc, német nemzetiségi tánc, kisújfalusi zenei blokk, senior tánc, zumba és a már hagyományos flashmob előadásból állt a repertoár. 18.30-tól ismét a zenekarok kapták a főszerepet. A Crazy Little Queen Tribute Bend és a Jolly & Barby formáció lépett színpadra. Az est zárásául B. Tóth László retro discója és Misa Bolk lemezlovas szórakoztatta hajnalig a Mezőfalvi Testvér-települési Találkozó közönségét.

    

 

Share