20 | 09 | 2024
Főmenü
Események
September 2024
M T W T F S S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Becsengetés előtt még egy utolsó vakációs nekifutás

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 
 
 
 
Becsengetés előtt még egy utolsó vakációs nekifutás
Színes programokkal kínálták meg az utolsó hétre a gyerekeket Barátság Tábor néven
 
Iskolakezdés előtt azt gondolhatnánk már minden érintett készül a tanévkezdésre, hangolódik a becsengetésre. „Tévedni emberi dolog” – tartja a mondás, és ez ebben az esetben is így van most Mezőfalván. Tizenhárom gyermek tölti a nyári vakáció utolsó napjait irányított keretek között a  Mezőfalvi Szociális Intézmény és Manókuckó Bölcsőde szervezésében. Az öt napig tartó  programról Futóné Molnár Tímea intézményvezetőt kérdeztük.
- A cél a szabadidő eltöltésének hasznosság. Egész héten hét órától délután három óráig kínáljuk a gyerekeknek programokat. Tulajdonképpen ez nem is tábor, hanem inkább ilyen napközis tevékenység. Sok szülőnek lehet probléma különböző okok miatt, hogy közvetlen az iskola előtti napokban gondot okoz a gyermekek felügyelete. Ezen próbálunk szervezett keretek között segíteni, hogy tényleg a leg zökkenőmentesebben indulhasson ősszel a munka. Igen változatos programokat kínálunka gyerekeknek. Hétfőn az egészség é s abarátság téma köré szerveztük az elfoglaltságokat. Benne könyvtári látogatás, mesehallgatás. Kedden kreatív nap lesz kinti és belső térben is. Szerdán ismét  a könyvtárban leszünk, ahol a Pál utcai fiúkat nézzük meg.
 
 
 
 
Lesz néptánc és egyéb játékos foglalkozás. Csütörtökre  a családsegítőbe kaptunk meghívást egy játékfesztiválra. Terveztük meglátogatni a Bartók utcai játszóteret is, valamint beillesztettünk péntekre egy sport napot a sportpályára. 
 
 
Tehát tényleg sokféle kikapcsolódási lehetőséget nyújtunk a ránk bízott gyermekeknek – hallottuk Futóné Molnár Tímeától. 
Hogy rendszer lesz-e ebből  a kezdeményezésből, vagy hogy folytatódik-e, az még kérdés marad, de a jó tapasztalatok  és visszajelzések alapján remélhető. A segítőknek pedig külön köszönet a közreműködésért!
 
Share