21 | 06 | 2024
Főmenü
Események
June 2024
M T W T F S S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Ünnepeltek a szociális munka területén dolgozók

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Képek itt! >>>

A szociális munka napja alkalmából ünnepi összejövetelt tartottak Mezőfalván az Öregek Napközi Otthonában. Az alkalomra azok a dolgozók és a szociális ágazathoz tartozók kaptak meghívás, akik feladataik során nap, mint nap találkoznak a nehéz helyzetben élők problémáival.

 „Előbb csináld azt, ami szükséges, utána azt, ami lehetséges, és máris azt fogod csinálni, ami lehetetlen."-  Assisi Szent Ferenc

Az idézett sorok hűen tükrözik azt az önfeláldozó tevékenységet, melyet szociális munkásként mindenki magáénak érezhet, hiszen az élet e területén olyan emberi sorsokkal találkozunk, ahol sokszor egy szeretetteljes, megértő pillantás is lehet olyan erő, ami a „szakadék” széléről visszarángathatja az embereket.

Most meg kell állni egy percre, hogy év vége felé köszönetet mondjunk ezért a munkáért. Bár a fáradtság alig látszik a dolgozók arcán, de biztosak lehetünk benne, hogy nekik is szükségük van olykor egy kis bíztatásra, elismerésre.

 

Elsőként Márok Csaba Mezőfalva polgármestere mondott beszédet. Köszöntőjében kiemelte, hogy 2012-ben jelentős nehézségek keletkeztek az egész szociális ellátó rendszerünkben, de működtetni tudtuk. Ez egy különleges munka, mert az itteni feladatokat nem lehet a nyilvánosság elé kiteríteni, hiszen személyes adatokról, emberi sorsokról van szó. Éppen ezért az ágazatban tevékenykedők munkája nagyon fontos dolog, és fontos szegmense Mezőfalvának. Településünk olyan szociális rendszerrel rendelkezik, ami a térségben egyedülálló intézményként működik. Ehhez a működéshez természetesen hozzájárul a bizottságok, a testület és a kapcsolódó ellátó intézmények munkája is, ami óriási segítség az elesett, támogatásra szoruló embereknek. A jövőben is nagy feladatok lesznek, de tudva a rendszerben dolgozók lelkiismeretes munkáját, biztosan úrrá leszünk az elkövetkezendő nehézségeken is. A tevékenység legnagyobb elismerése, hogy a faluból csak pozitív visszajelzés érkezik.

 

 

A beszéd végén a polgármester úr újra kifejezte köszönetét az elvégzett feladatok színvonaláért, és reményét fejezte ki, hogy egyszer majd biztosan vége lesz ennek a nehéz gazdasági helyzetnek, akkor talán jobb idők jönnek a gondozottak és a gondozók számára.

A polgármester úr beszélt még az ide tél várható fejleményeiről és az ehhez kapcsolódó feladatokról. A szociális tűzifa biztosításán jelenleg is dolgoznak. Nagyon bíznak a fejleményekben. A hatásos segítséghez viszont arra is szükség van, hogy az érintettek maguk is akarjanak a sorsukon változtatni, így biztosan nem fagy majd

meg senki a hideg időkben.

 

 

 

Az ünnepségen kis műsorral fogadták a megjelenteket. Iskolánk első évfolyamának négy tanulója -  Rabi Dóra, Bodor Jázmin, Horváth Viktor, Pintér Martin - verssel szerepelt. A lakásotthonból Falusi Brigitta és Kádár Patrik mondott szívhez szóló üzenetet. Jassó Marika Hangszeres bemutatkozásával gyönyörű hangokat csalt elő a fuvolájából A program zárásául a Sándor Frigyes Zeneiskola vonós négyese játszott négy rövid darabot. Az első hegedűs Müller Anna, a másodhegedűs Juhász Rebeka, a harmadik hegedűs Szászvölgyi Dalma és a négyes csellistája Nagy Donát a produkciójukkal igazán bensőséges hangulatot varázsolt az intézmény falai közé. Ők négyen a Makk Marcsi Napközi óvoda képviseletében is játszottak.

A műsor után Nikolinné Héring Edit Mezőfalva polgármesterével közösen apró ajándékkal köszönte meg a szociális munkában elvégzett éves teljesítményt. Az ünnepi mozzanatokat követően, szépen terített asztal mellett, közös beszélgetéssel zárult az esemény.

Az írás végén álljon itt azoknak a neve, akik valamilyen formában egész évben próbáltak felülkerekedni a nem mindennapi problémákon és teljes odaadással azonosultak a nehéz helyzetben lévő embertársaink gondjaival. Segítségük nélkül csak üres, tartalom nélküli szó lehetne az emberségesség. KÖSZÖNJÜK!

Akik meghívót kaptak:

Márok CsabaMezőfalva polgármestere, a Polgármesteri Hivatal dolgozóinak képviseletében: Dr. Woth László címzetes főjegyző, Borbély Anikó aljegyző asszony, Feketéné Hevesi Andrea, Tarány Sándorné, Bencze Éva.  A képviselő testület szociális bizottságának tagjai: Molnárné Troppert Mária, Bán Balázs, Masinka Csabáné, Horváth László (A Mezőhír szerkesztője), Klics Ferencné. Szabó Istvánné a Petőfi Sándor Iskolafejlesztési Alapítvány Kuratóriumának tagja, aki magánemberként is sok segítséget nyújt az intézmény munkájához. Az iskola képviseletében Jaksics Erzsébet igazgatónő és Baricza Zsuzsa ifjúságvédelmi felelős. Az óvoda képviseletében Kondor Lászlóné óvodavezető és Bálint Györgyné ifjúságvédelmi felelős. Az egészségügy képviseletében Dr. Tassi Péter körzeti háziorvos és Dr. Kosztándi Molnár Éva gyermekorvos. A rendőrség képviseletében Tóth Viktor és Remsei Tamás körzeti megbízottak. A konyhánk képviseletében Kádárné Zámbó Éva. A Lakásotthon képviseletében Pintérné Varga Rózsa gyermekotthon vezető, Gróf Ilona és Tóth Lászlóné. A Művelődési Ház képviseletében Ijjas Gizella. Végül, de nem utolsó sorban az intézmény dolgozói.

A rendezvényen minden meghívott nem tudott jelen lenni, hiszen az élet nem állhat meg. Sokan munkájukból adódóan, vagy egyéb fontos okból maradtak távol, de nekik is ugyanúgy kijár a tisztelet!

 

Share