|  |  | 
 
| 
	
	
	
		
	
		
			| 
		
			József		
			  | 
	
		Grillezett mozzarella
 Hozzávalók:
 200 g mozzarella sajt
 fehér kenyér (bagett vagy szendvicskenyér)
 1 fej fodros saláta
 olívaolaj
 Az öntethez:
 3 evőkanál olívaolaj
 1 evőkanál borecet
 1 kanálnyi dijoni mustár
 só
 cukor
 
 Elkészítés:
 A kenyeret szeleteljük fel, kenjük be olajjal, és sütőben vagy grillsütőben pirítsuk meg.
 A felszeletelt mozzarellát grillezzük aranyszínűre.
 Az olajat keverjük össze a mustárral és a borecettel, adjunk hozzá sót és cukrot. A salátaleveleket helyezzük tányérokra, és öntsük rájuk a kész mártást.
 A grillezett mozzarellakarikákat helyezzük a kenyérszeletekre, és a salátával díszített tányérokon tálaljuk.
 |  
			| 
	 
		 |  
	
		
			| 
		
			József		
			  | 
	
		Cseresznye krémleves
 Hozzávalók:
 50 dkg cseresznye (magozva)
 cukor
 2 cs vaníliás cukor
 reszelt narancshéj (el is hagyható)
 3 db szegfűszeg
 1 mk őrölt fahéj
 1/2 cs vaníliás pudingpor
 1 dl tejszín
 1,5 dl tejföl
 1 dl vörösbor
 5 dl víz
 
 Elkészítés:
 A cseresznyét magozzuk ki, és öntsük fel a vízzel, ízlés szerint adjunk hozzá cukrot, és fűszereket, majd kb.
 15 percig főzzük, hogy a cseresznye nehogy túlpuhuljon.
 Ezután öntsük hozzá a bort, és melegítsük forráspontig.
 
 A tejszínt és a tejfölt keverjük simára a pudingporral, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a pudingos keveréket.
 Ezután forraljuk fel, majd a hőfokot mérsékelve főzzük pár percig, hogy kissé besűrűsödjön.
 |  
			| 
	 
		 |  
	
		
			| 
		
			József		
			  | 
	
		Minipavlovák málnával és áfonyával
 Hozzávalók:
 4 tojás fehérje
 250g porcukor
 1 ek kakaópor
 1 ek kukoricaliszt
 1 ek balzsamecet
 100g málna
 100 g áfonya
 2 ek kristálycukor
 200 ml tejszín
 
 Elkészítés:
 Melegítsük elő a sütőt 150 fokra.
 Egy sütőlemezt fordítsunk meg és tegyünk rá egy szilikonos sütőpapírt.
 Kezdjük el verni a tojásfehérjét és fokozatosan adagoljuk hozzá a porcukort.
 
 Amikor már kemény habunk van, adjuk hozzá a balzsamecetet.
 Kézi habverővel forgassuk hozzá a kukoricalisztet is.
 Felezzük el a masszát és az egyik felében keverjük el a kakaóport.
 Halmozzunk egymásra 1-1 nagy evőkanál fehér és barna masszát és egy villa segítségével keverjük össze őket annyira, hogy márványosak legyenak a halmok.
 Egy kanál hátával simítsuk samara a tetejüket, de maradjanak magasak a halmok. 7-8 adag lesz belőle.
 
 Tegyük be a sütőbe és kb. 40 percig süssük légkeverés nélkül.
 Majd kapcsoljuk le a sütőt, támasszuk ki az ajtaját és hagyjuk még száradni a pavlokávat.
 A gyümölcsök ¼ részét törjük össze, néhány evőkanál vízzel és a kristálycukorral forraljunk belőle szirupot és hűtsük le.
 
 Verjük fel a tejszínhabot, halmozzunk a pavlovákra, locsoljuk meg a gyümölcssziruppal és díszítsük a friss gyümölccsel.
 |  
			| 
	 
		 |  
	
		
			| 
		
			József		
			  | 
	
		Zabpelyhes-málnás pohárdesszert
 Hozzávalók:
 100 g zabpehely
 225 ml tejföl
 200 g málna vagy más gyümölcs
 100 ml habtejszín
 35 g barnacukor
 30 g vaj
 1 csomag vaníliás cukor
 2 evőkanál whisky (elhagyható)
 2 evőkanál porcukor
 
 
 Elkészítés:
 Melegítsük elő a sütőt.
 Egy kis edényben olvasszuk fel a vajat és a cukrot, adjuk hozzá a zabpelyhet, és jól keverjük össze.
 A keveréket kenjük szét egy sütőpapíron, majd kb.10 percig süssük, mindaddig, amíg a zabpehely pirosra nem sül.
 
 Egy tálba tegyük bele a tejfölt, a vaníliás cukrot és a whiskyt.
 A tejszínt verjük habbá, és keverjük a tejfölös masszához.
 A kész krémet osszuk el poharakba vagy tálkákba, a tetejüket pedig bőven hintsük meg pirított zabpehellyel.
 
 Díszítsük porcukorban megforgatott gyümölccsel.
 |  
			| 
	 
		 |  
	
		
			| 
		
			József		
			  | 
	
		Extra csokis brownie málnával
 Hozzávalók:
 250g keserű csokoládé összetörve
 100g tejcsokoládé
 250g vaj
 300g barnacukor
 4 nagy tojás
 140g fehérliszt
 50g kakaópor
 200g málna (lehet mélyhűtött is)
 
 Elkészítés:
 Melegítsük elő a sütőt 160 fok légkeverésre.
 Fektessünk sütőpapírt egy 30x40 cm-es tepsibe. Olvasszuk fel a vajat, törjük bele a csokoládét és keverjük addig, amíg a csokoládé fel nem olvad.
 Adjuk hozzá a cukrot és keverjük össze.
 Adjuk hozzá és dolgozzuk el alaposan egyenként a tojásokat.
 
 Szórjuk bele a lisztet és a kakaóport, majd újra keverjük össze.
 Öntsük bele a tepsibe a masszát és szórjuk bele egyenletesen a málnaszemeket, majd óvatosan nyomkodjuk kissé bele a tésztába.
 
 Tegyük a tepsit a sütőbe és süssük 30 percig.
 Ha nem akarjuk, hogy nagyon folyós legyen a tészta, akkor süssük tovább még 5 percig.
 
 Kihűlés után szeleteljük fel és szórjuk meg mandulapehellyel a szeleteket.
 |  
			| 
	 
		 |  
	
		
			| 
		
			József		
			  | 
	
		Pisztáciafagyi forró cseresznyeszósszal
 Hozzávalók:
 50 ml cseresznyelikőr vagy 25 ml cseresznyepálinka
 1 evőkanál étkezési keményítő
 300 g cseresznye
 1/2 l pisztáciafagylalt
 mentalevelek a díszítéshez
 
 
 Elkészítés:
 A gyümölcs (lehet fagyasztott is) levét szűrjük le, és az alkohollal együtt forraljuk fel.
 Adjuk hozzá az étkezési keményítőt, alaposan keverjük össze és újra főzzük fel.
 
 A gyümölcsöt közben osszuk el a tányérokon, öntsük rájuk a gyümölcsös mártást, majd a közepére helyezzünk egy gombóc fagylaltot.
 Díszítsük mentalevelekkel.
 |  
			| 
	 
		 |  |  |  |