20 | 01 | 2019
Főmenü
Események
January 2019
M T W T F S S
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Véletlen kép

Mezőfalva: Mesés est az iskolában

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Fotók a rendezvényről itt! >>>

 

Mezőfalva: Mesés est az iskolában

„A jótündér benned is ott lakik”

Iskolába járni normális dolog, nincs benne különlegesség, de este hét órára visszamenni és pizsamába bújni már sokkal misztikusabb dolog. Mezőfalván hagyomány az októberi hónapban, hogy Mese estet tartanak az alsósok számára. A rendezvény nem titkolt célja az olvasás megszerettetése még egészen kisgyerek korban. A helyi pedagógusok tapasztalatai szerint bevált a „recept”. Örömmel és nagy izgalommal jönnek vissza gyerekek a kora esti mese estre. A mezőfalvi iskola rendhagyó programjáról Baricza Zsuzsanna, az alsós munkaközösség vezetője készített összefoglalót.

Az alsósok közül sokan jöttek visza a rendhagyó Mese estre

 

A jótündér benned is ott lakik

 

Valljuk be valamennyien ábrándoztunk egykor arról, hogy találkozunk egyszer a jótündérrel, és teljesíti a kívánságainkat. Sajnos nem sikerült, de a gyerekek még nem szembesültek ezzel a szomorú valósággal. Ők még hisznek, vagy hinni szeretnének a tündérekben. Így van ez a világ minden részén, ezért olyan gazdag a magyar és a nemzetközi meseirodalom tündérmesékben. Volt miből válogatnunk amikor összeállítottuk az idei Mese est programját.

 

Jótett helyébe jót várj, mondja a közmondás, ezért a gyerekeknek jótettel kellett megváltaniuk a belépőjegyet erre a nagyon várt programra. Gyűltek is a belépők mindenki komolyan vette az elvárást. A tanító nénik is izgatottan készülődtek. Kiválasztották a meséket, jelmezeket barkácsoltak, és a mindennapok rohanása közben megpróbáltak elcsípni egy kis időt a próbákra, mert senki sem akart szégyenben maradni a tanítványai előtt. Nem is tudom ki izgult jobban, a gyerekek vagy a felnőttek? De minden jól sikerült! A sok kis pizsamás néző figyelemmel bámulta a meséket, a rajzfilmet, a színdarabokat. Megtudtuk, hogy vannak undok tündérek, és azt is, hogyan lehet védekezni ellenük. Megismertük a kilenc jelet, ami azt jelzi, hogy tündér jár a közelünkben. Látták a jótündér és a rosszaság harcát, ahol szerencsére, győzött a jó! Szurkoltunk a békává változott királyfinak, hogy a hercegkisasszony teljesítse az ígéretét, és megtörjön a gonosz varázs.

Ági néni teája most is óriási siker volt a szünetben

 

Az estét daltanulással zártuk, hogy mindenki megjegyezze a tündérmesék fontos tanulságát:

„A jótündér benned is ott lakik,

tündérmeséket álmodik.

Ha az igazat mondod, a jót teszed,

 

megmelengeti a lelkedet.”

Köszönjük a szülőknek, hogy lehetővé tették a gyerekeknek, hogy részt vegyenek ezen az estén. Elvira néni és a Diákönkormányzat néhány tagja segített abban, hogy minden technikai megoldás jól működjön. Ági néni teája most is elfogyott az utolsó cseppig. Már csak 365-öt kell aludni, és kezdődik a következő Mese est!

Baricza Zsuzsa 

A mezőfalvi pedagógusok ismét példát mutattak, milyen, amikor az ember a foglalkozását nem csak munkának, hanem hivatásnak tekinti

Share