20 | 01 | 2019
Főmenü
Események
January 2019
M T W T F S S
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Véletlen kép

Mezőfalva: Szenzációs Alapítványi bál – fantasztikusan jó előadással!

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Fotók a rendezvényről itt! >>>

 

Mezőfalva: Szenzációs Alapítványi bál – fantasztikusan jó előadással!

Több mint két évtizede tartják a község gyerekeinek támogatására. Hagyomány Mezőfalván, hogy november végén nagyszabású jótékonysági bálon táncolnak a gyerekekért adakozók. A Petőfi Sándor Iskolafejlesztési Alapítvány idei rendezvényén is rengetegen gondolták úgy, a nemes ügy mellé oda kell állni. Több mint másfél milliós támogatással segítik az oktatást!

A bál teljes videója a képre katintva indul!

Nehéz lenne felemelőbb érzést felsorolni, mint gyerekeink fejlődését, okosodását, szépülését látni nap, nap után. Ehhez viszont rengeteg áldozatot kell hozunk életünk során. November 18-án, szombaton olyan emberekkel telt meg a mezőfalvi általános iskola csodálatosan feldíszített tornaterme, akik szívesen és örömmel segítenek, ha nemes ügyről van szó. A hétvégén a Petőfi Sándor Iskolafejlesztési Alapítvány hagyományos éves bálján a támogatásért cserébe számtalan mosolygós gyermekarcot és kitűnő műsort kaptunk.

Fotók a rendezvényről itt! >>>

 

A rendezvény első hivatalos mozzanatában Jaksics Erzsébet intézményvezető köszöntötte a megjelenteket, majd Deák Károly a Petőfi Sándor Iskolafejlesztési Alapítvány elnöke ismertette a szervezet elmúlt, egy éves tevékenységét. Az alapítványi bálokat minden évben azzal a céllal szervezik, hogy támogatásokat gyűjtsenek az iskolának, óvodának, az itt tanuló, fejlődő gyerekeknek. 2017-ben 1.625.400 forinttal segíthették a tanulókat és a mezőfalvi intézményeket. Alapfokú művészeti oktatás, középfokú nyelvvizsga, tanulmányi versenyek, tanév végi jutalomkönyvek, gyerek napi rendezvény, különböző oktatást segítő technikai fejlesztések szakkörök létrehozása, szponzorálása, óvodai bútorok, eszközök és még sorolható szinte vég nélkül mennyi esetben jelentett előrelépést az alapítvány hozzájárulása. Deák Károly alapítványi elnök beszámolója után Márok Csaba Mezőfalva polgármestere is köszöntötte a bál vendégeit.

 

- Amikor ennyi ember összejön, az mindig arról szól, hogy adni akarnak valamit. A résztvevők támogatásával teljesedhetnek ki az utánunk érkező generációk. A mezőfalviak híresek az összefogásról, a tenni akarásról – méltatta a rendezvény résztvevőinek jótékony hozzáállását a község vezetője. A köszöntő befejezésében az óvoda és óvodakonyha idei fejlesztése is kiemelést kapott. Az est folytatásában a gyerekek produkcióinak tapsolhattak szülők, nagyszülők, nevelők, ismerősök. Az idén teljesen új műsorral készültek, melyben a „Három pillangó” című mese története köré fűzték fel a művészeti oktatásban tanuló diákok előadását. Új számmal érkezett az iskola gyerekkórusa, fergeteges táncokat láthattunk. Szépen szólt a hangszeres betét rész, és legvégül az est fénypontjaként, a végzősök elmaradhatatlan keringője tette fel a koronát a mezőfalviak jótékonysági báljára. A műsor után hajnalig tartó táncos mulatságban a Turi zenekar számaira táncolhatott a báli közönség. A pihenőidőben pedig az iskola aulájában kiállított, képzőművészeti tanszakon tanuló gyerekek munkáit, valamint két már elballagott diák alkotásait is megszemlélhették.

Horváth László

A kis képre kattintva indul  a videó!

 

 

Share