23 | 07 | 2024
Főmenü
Események
July 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Az alapfokú művészeti ismeretek mellett boldog embereket is képeznek

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Képek a rendezvényről itt! >>>

 

Az alapfokú művészeti ismeretek mellett boldog embereket is képeznek

Minden gyermekben ott van a tehetség. Rajtunk, felnőtteken múlik, mi törhet majd a felszínre. Egy különleges rendezvény, ahol kifejezetten kérték a szülőket, most ne kapcsolják ki telefonjaikat, hanem örökítsék meg a látottakat!

 

Május 30-án, csütörtökön szülőkkel, barátokkal és érdeklődőkkel zsúfolt tornateremben gáláztak a mezőfalvi általános iskola művészeti oktatásban tanuló diákjai. A hagyományos évzárón ismét fergeteges produkciókat láthattunk. A „Kicsi Rigó” - Kelemen Kabátban közös énekkel indult a műsor. Ezután a köszöntőben elhangzott, hogy a 2018-2019-es tanévzáró gálájának megvalósulását milyen sokan segítették. Köszönik az éves támogatást a szülőknek, pedagógusoknak, a szülői munkaközösségnek és a Petőfi S. Iskolafejlesztési Alapítványnak, akik nélkül nem jöhetett volna létre a rendezvény. Nem utolsó sorban pedig köszönet jár a gyerekeknek, akik szorgalmas és kitartó munkával igyekeztek elsajátítani a rájuk osztott feladatokat. A gála után Balogh Tímeát a mezőfalvi iskola művészeti oktatásának munkaközösség-vezetőjét kérdeztük.

 

- Nem lehet ilyenkor meghatottság nélkül részt venni az eseményekben. Én szentimentális ember vagyok, így sok minden megmozgatja az érzelmeket. Különösen igaz ez, amikor a gyerekekkel dolgozunk – mondta lapunknak a gála utáni percekben Balogh Tímea.

- Legfőképpen mit szeretne közvetíteni, átadni a pedagógus?

- A jó és boldog érzést, amit egy hangszer, egy ének, tánc előadása, vagy egy rajz megalkotása után érezhet az ember. Óriási öröm számunkra, amikor látjuk tanulóinkat teljesen kinyílni, amint kitárul előttük egy másik, eddig még nem tapasztalt világ. Nem feltétlen az a cél, hogy művészeket faragjunk belőlük, hanem a művészet szeretetét, az értékes alkotások létrehozásának örömét próbáljuk elültetni bennük.

- Honnan a gyökerek ehhez a szemlélethez?

- Székelyföldről származom, ahol így voltunk nevelve. Nálunk nagyon hangsúlyos a szeretettudat és még hozzá jön a vallástudat is. Alapjában pedig egy muzsikus családból érkeztem, melyet szintén gazdag érzelmi és kulturális világ jellemez – hallhattuk az előadások után a meghatottságtól még mindig könnyes szemű Balogh Tímeát.

A Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola akkreditált tehetségpont, szobrászat, népi ének, néptánc, klasszikus zene tanszakon folyik az oktatás immáron sok éve, nagy sikerekkel. Felkészítő tanárok voltak: Koncz Tímea, Tótin Katalin, Tótin István, Czuppon Péter, Császár Mónika és Balogh Tímea.

Share