19 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Elsős lettem Mezőfalván

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Elsős lettem Mezőfalván

 

                                  

Az elsős tanítók vezették át a volt óvodásokat az iskolába

 

48 volt nagycsoportos óvodás kezdte meg elsős tanulmányait Mezőfalván a Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2021-2022-es tanévében. Szerda reggel ünnepélyes keretek között fogadták az új tanulókat az intézményben.

                                      

Apró ajándék felkötözésével indul a szülők, gyerekek, tanítók menete

 

Minden év szeptemberében újra élettel telnek meg az iskolák tantermei. Feltéve, ha éppen egy vírushelyzet nem akadályozza a rendes, tantermi oktatást. Szerencsére az idei pont még nem ilyen volt, így a hagyományoknak megfelelően zajlott Mezőfalván is az iskolakezdés. Ahogy a korábbi évek szokásai tartják, az óvodából elballagók ezúttal is az első osztályokat vezető tanító nénikkel vonultak át új, nyolc évig a második otthonul szolgáló intézménybe. Mielőtt a kis elsősök berendezkedtek a iskolapadokba, a tornateremben fogadták az új tanulókat, ahol Jaksics Erzsébet igazgató köszöntötte az összes iskolakezdő gyereket.

 

Jaksics Erzsébet igazgató megtalálta az iskola kulcsát, így semmi akadálya a tanévkezdésnek

 

"A gyermek a legtökéletesebb teremtmény, mert egyedül ő tudja megalkotni saját egyéniségét. A gyermek lelke lágy viaszhoz vagy fehér papírhoz hasonló, ahová magának a gyermeknek kell belevésni a képzeteket."

Maria Montessori gyönyörű soraival köszöntöm tanévnyitó ünnepségünkön iskolánk valamennyi, számunkra tökéletes teremtményét, a gyerekeket! Külön tisztelettel üdvözlöm a megjelent szülőket, nagyszülőket, meghívott vendégeinket: Márok Csabát Mezőfalva polgármesterét, a szülői munkaközösség elnökeit: Kisné Németh Anitát és Hatvani- Rácz Brigittát, Kovácsné Huber Zita óvodavezetőt, valamint minden kedves kollégánkat!

Mint ahogy a tanévnyitó műsorban hallottuk, ma minden gyermek legjobb barátja a VAKÁCIÓ búcsút intett nekünk. Magunk mögött kell hagyjuk a nyaralást a nagymamánál, a vízpart melletti kikapcsolódást, a kalandokkal tűzdelt táborokat a pihenést. Jól mondtátok és jól látjátok megtaláltam az iskola kulcsát, így minden régi és új diákunk elfoglalhatja kedvenc padját, melyben 181 napot fog eltölteni az idei tanévben.

 

Külön köszöntöm intézményünk legkisebb diákjait, 48 elsősünket. ez az ünnepség kiemelten a tiétek, hiszen mától a mezőfalvi iskola közösségéhez tartoztok. Az elkövetkező hónapokban fokozottan figyelünk majd rátok, segítünk benneteket, hogy bátrak és magabiztosak legyetek, és hogy tanítóitok segítségével könnyedén, játékosan ismerkedjetek meg a betűk és számok csodálatos világával.

 

E nagy kaland során kezeiteket többen fogják majd. Az 1.a osztályban Márokné Szatmári Ilona és Németh Fanni tanítók. Az 1.b- ben Németh Szimonetta és Molnárné Troppert Mária tanító nénik. Kívánok nektek és nevelőiteknek az egész tanévhez sok jó kedvet, kitartást, türelmet és megannyi örömteli pillanatot!

Most hozzátok szólok kedves nyolcadikos diákjaink. Életetek egy igen fontos szakaszát zárjátok majd ebben a tanévben. Kérem tőletek, fogadjátok meg az intő szót. Tanuljatok és viselkedjetek iskolánk jó hírnevéhez méltóan! Mutassatok mindenben jó példát az itt álló alsóbb osztályosoknak. Dolgozzatok úgy, hogy az év végén majd elmondhassátok, mindent megtettetek azért, hogy képességeitek maximumát nyújtsátok. Tanáraitoktól, szüleitektől ehhez minden segítséget megkaptok majd. Az előttünk álló időszakra izgalmas programokban bővelkedő munkatervet állítottunk össze, melynek mottójául Szent-Györgyi Albert magyar származású, Nobel Díjas tudós gondolatait választottuk:

„Az ember cselekedeteit meghatározó egyik leglényegesebb tényező az az értékrendszer, melyet fiatal korában alakít ki.”

Ebben a fontos folyamatban a tanév során tanáraitok és osztályfőnökeitek fognak segíteni benneteket, akik a következők:

A 2.a osztályban Nagyné Garai Olga

2.b Patakiné Mukli Éva

3.a Nyuliné Bauer Szilvia

3.b Ványi Gáborné

4.a Szabóné Kovács Erika

4.b Csibrikné Dobai Orsolya

Az 5.a osztályfőnöke Hajas Erika néni, a 6.a osztályé Kölesdiné Hajas Dóra. A többi osztály tekintetében nincs változás.

A felsősök megismerkedhetnek majd Fábián Judit és Horváth- Nemes Orsolya tanárnőkkel akik magyar nyelvet és irodalmat tanítanak majd, valamint Császár Enikő Mercédesszel aki a fizika tantárgyat oktatja majd.

A régi és új kollégáknak sikeres munkavégzést kívánok a következő gondolatok jegyében:

 

Mindegy, melyik korosztály nevelését vállaljuk; munkánkhoz- azt hiszem- mélységes emberszeretetre, bizalomra és tehetségre van szükség azért, hogy minden helyzetben igazán meg tudjunk felelni annak a feladatnak, amit úgy hívunk: pedagógusi hivatás.

Mindennapi munkánkhoz sok örömet, jó egészséget, kívánok! A 2021-2022- es tanévet ezennel megnyitom.

 

Share