28 | 03 | 2024
Főmenü
Események
March 2024
M T W T F S S
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Jövőnk a gyermek

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

 

Jövőnk a gyermek

Kevés nemesebb cél van a világon, mint amikor gyermekeink, utódaink fejlődéséért szól az összefogás. Mezőfalván sok éve hagyomány, hogy minden év november hónapjának közepén a Petőfi Sándor Iskolafejlesztési Alapítvány szervezésében jótékonysági bált rendeznek a mezőfalvi gyerekekért. A megjelenésnek és a felajánlásoknak köszönhetően több milliós támogatással gazdálkodhat az alapítvány és fordíthatja bevételét az oktatató, nevelő munka minőségi, tárgyi javulására, a kimagaslóan teljesítő gyermekek jutalmazására.

  

               Deák Károly a kuratórium elnöke köszönti a megjelenteket                                                                                                                      További képek itt! >>>

 

Elsőként Deák Károly az alapítvány kuratóriumának elnöke köszöntötte megjelenteket, majd ismertette az alapítvány elmúlt két évének munkáját.

Mindig vannak kezdeményezések, amelyeket érdemes támogatni. Ilyen ez a mai este is, mely szép példája intézményeink és településünk összefogásának. A rendezvény által az iskola és az óvoda nevelő-oktató munkájának tárgyi feltételei gazdagodnak, gyermekrendezvények valósulhatnak meg és sok diák vehet részt anyagi kedvezménnyel az alapfokú művészetoktatásban.

„Ahhoz, hogy céljainkat elérjük nagyon sok tenni és adakozni vágyó ember összefogására van szükség, melynek része ez a jótékonysági bál is, hiszen ennek a rendezvénynek az adományai jelentik az alapítvány legfőbb bevételi forrását.

Sajnos az elmúlt 2 évben a járvány ezt a hagyományt megszakította. Ennek ellenére az emberek nem felejtették el, hogy milyen jó dolog adni, és nekik köszönhetően 2020-ban és 2021-ben összesen 600.000 Ft adomány folyt be az alapítvány számlájára, valamint az SZJA 1 %-os felajánlásából 442.068 Ft.

Külön köszönettel tartozunk a Hamburger Hungária Kft-nek, amely 5.650.000 Ft- tal járult hozzá ahhoz, hogy az iskola tornatermi fiú öltözője megújulhasson.

E példátlan összefogás eredményeként az elmúlt 2 évben összesen 8.371.960 Ft- tal járultunk hozzá a már említett célok megvalósításához, melyek a következők:

  • alapfokú művészetoktatás térítési díja: 1.803.000 Ft

  • tanévvégi jutalomkönyvek: 65.900 Ft

  • interaktív tábla karbantartása: 50.400 Ft

  • iskolai játékok és egyéb eszközök beszerzése: 92.000 Ft

  • iskolai rendezvények lebonyolítása: 206.000 Ft

  • óvodai játékok, fejlesztő eszközök: 77.000 Ft

  • óvoda részére bográcsozó kiépítése: 279.700 Ft

  • ifjúsági író-olvasó találkozó támogatása: 80.000 Ft

  • művelődési ház részére játékok beszerzése: 69.000 Ft

  • iskola tornatermi fiú öltöző felújítása: 5.648.960 Ft

A pandémia ellenére, a korábbi évekhez hasonlóan elismerésben részesítettük a kiváló teljesítményt nyújtó diákokat.

Díjazottjaink 2020-ban:

Iskolánk Büszkesége: Deák Flóra

Az Év Diákja: Koncz Levente

Díjazottjaink 2021-ben:

Iskolánk Büszkesége: Sóti Levente

Az Év Diákja: Nyuli Anna

Köszönöm minden közreműködőnek a sok munkát, időt, energiát, amit a bál szervezésébe, lebonyolításába fektetett. Hálásak vagyunk az anyagi támogatásokért, és bármely más felajánlásért is, amelyekkel hozzájárultak a bál sikeréhez! Külön felemelő a nagy érdeklődés, hogy ennyi jelenlévő támogatja bálunkon való részvételével az alapítványt. Úgy gondolom, a legnagyobb emberi értékek egyike az önzetlen adakozás tudása, melyet a vírushelyzet sem tudott megtörni.

Köszönöm, hogy a mezőfalvi gyerekekért ma ilyen sokan megteszik ezt!”

                   
 

A báli köszöntőt követően a tanulók fellépésével folytatódott a program. A bálok történetében talán az idei - novembert pótló áprilisi - volt a legnagyobb létszámú. A vírushelyzet miatt két éve nem lehetett közösségi bált tartani az iskolában. Most végre megnyíltak kapuk és újra gyönyörködhettünk az alapfokú művészeti oktatásban tanuló gyerekek műsorában. A bál fő programjában pedig ezúttal is a végzős diákok tánca szerepelt. Fellépésük sikerét az idén is óriási tapsvihar koronázta meg. Természetesen a bál első mozzanatában is a nyolcadikosoké volt a főszerep, melyben szülőkkel, hozzátartozókkal, pedagógusokkal, barátokkal járták a nyitótáncot.

               

 

A megjelenésnek és a felajánlásoknak köszönhetően több milliós támogatással gazdálkodhat az alapítvány és fordíthatja bevételét az oktatató, nevelő munka minőségi, tárgyi javulására, a kimagaslóan teljesítő gyermekek jutalmazására.

           

Még több kép itt! >>>

              

Share