24 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

A művészetoktatásban tanulók gáláztak Mezőfalván

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

             

Fotók a rendezvényről itt! >>>

 

A művészetoktatásban tanulók gáláztak Mezőfalván

„Gyökeret és szárnyakat kell adni a gyerekeinknek!”

 

Az oktatásban résztvevők műsorral adtak számot az elmúlt évben tanultakról, a fejlődésről, és egyben megköszönték tanáraiknak a felkészítést, szülőknek a támogatást.

                         

 

Május 30-án, hétfőn délután rendezték Mezőfalván a Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermében az alapfokú művészeti oktatásban tanulók hagyományos év végi gáláját. A diákok a pedagógusok, szülők, hozzátartozók, barátok előtt mutatták meg, milyen színvonalas ez a fajta oktatás a mezőfalvi intézményben, és mennyi mindent tanultak az elmúlt egy évben. Néptáncosok, népi énekesek, hangszeres szólisták bizonyították, hogy nem volt hiábavaló a rájuk fordított energia. A végén pedig a vastaps ezúttal sem maradt el. A fellépések után Balogh Tímea ének-zene szakos pedagógust, a művészeti oktatás vezetőjét kérdeztük.

Véget ért egy év, és ismét ragyogó gálával zártátok a tanszakokat. Egészen biztosan nehéz most megszólalni a meghatottságtól és az öröm könnyeitől. Mennyi gyerek is jár Mezőfalván az alapfokú művészeti oktatásra?

- Összesen hetvenhárom tanulónk van a szobrászat, a néptánc és a zeneművészeti tanszakon.

- Mit jelent a gyerekek számára, hogy Mezőfalván ilyen oktatás van?

- Őrizzük és tovább éltetjük a hagyományainkat, amit legjobban a gyerekeinken keresztül tudunk elérni, közvetíteni a következő generációnak. Mindig szoktam hangoztatni: „Gyökeret és szárnyakat kell adni a gyerekeinknek!”

- Jól érzik magukat a fiatalok? Visszalátogatnak néha?

- Óriási öröm számomra, számunkra, hogy állandóan vannak visszatérők, hiszen úgy is engedjük el őket, hogy vissza fogtok ti majd jönni! Ez nagyon sokszor valóra is válik, ahogy a mostani alkalom is bizonyította. Egy pedagógus szívének ez a legnagyobb boldogság, mikor olyanok is visszatérnek, akik már rég elhagyták ezt az intézményt. Vannak köztük, akik tanulni járnak vissza, vannak, akik csak látogatni, és nem egy tanulónk segít a fellépéseken is. Ezzel is követendő példát és bátorságot adva a jelenlegi korosztályoknak. Nem csoda, ha az ember szeme ilyenkor könnybe lábad a meghatottságtól.

             

 

Mezőfalván már nagyon sok éve szép hagyomány az év végén gálaműsorral búcsúzni az alapfokú művészeti oktatás aktuális időszakától. A gyerekek műsora igazi nagy köszönet szülőknek, pedagógusoknak, amit talán nem is kell különösen magyarázni, hogy ez milyen nagy érték is!

Végezetül álljon itt azoknak a pedagógusoknak a névsora, akik nélkül ma nem lenne alapfokú művészeti oktatás Mezőfalván: Balogh Tímea - népi ének, Czuppon Péter - néptánc, Tótin Katalin – zongora, Tótin István - fafúvós, Márokné Szatmári Ilona - szobrászat, Kolozsi Krisztina - garfika és festészet -. A szobrászat tanszak év végi kiállítása a gála előtt és után megtekinthető volt az iskola aulájában.

Share