19 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Dr. Barna Erzsébet képeiből nyílott kiállítás Baracson

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Dr. Barna Erzsébet másodszor  is csodálatos képekkel örnedeztette meg a kiállítás nézőit. 

Néhány fotó a kiállításról itt! >>>

 

Hazatérő művészet meglepetésekkel

Dr. Barna Erzsébet képeiből nyílott kiállítás Baracson.  Meleg, vidám színű portrék, tájképek, csendéletek a 2017-es őszi tárlat kínálatában.

Aki alkot, annak a szelleme örökké fiatal marad” -hallhattuk Miskolczi Ildikótól a művelődési ház vezetőjétől a kiállítás megnyitójában. A megállapítás különösen igaz Dr. Barna Erzsébet esetében, aki rendkívül termékeny alkotói év után tárta közönség elé válogatott festményeit hétfő este a Baracsi Faluház kamaratermében. Dr. Barna Erzsébet festményeit december közepéig láthatjuk a baracsi faluházban.Aki alkot, annak a szelleme örökké fiatal marad” -hallhattuk Miskolczi Ildikótól a művelődési ház vezetőjétől a kiállítás megnyitójában. A megállapítás különösen igaz Dr. Barna Erzsébet esetében, aki rendkívül termékeny alkotói év után tárta közönség elé válogatott festményeit hétfő este a Baracsi Faluház kamaratermében.

 

Meleg, vidám színekkel ábrázolt természet, portré és virágkompozíciók

Egy kiállítás, ami minden elemében az alkotás öröméről, az emberről, jelenről, múltról és jövőről szól. Dr. Barna Erzsébet másfél éve kezdte a rajztanulást. 2014. szeptember l9-én kapta első leckéjét a Valdor Art iskolától, ahol online videókból tanulta meg a festészet apró fortélyait. Nagyon gyorsan elkezdett festeni, mert vonzották a színek. Később Nagy Krisztián várdombi festőművésztől is sok segítségben részesült. Tagja egy festő körnek, ahol amatőr festők tartják egymással a kapcsolatot. Szenvedélyévé vált a festés. Először a grafika, majd az akvarell, pasztell utána jött az akril- és olajfesték, melyből a két utóbbi a kedvence. Szereti a realisztikus stílust, az impresszionizmust, és nagy kedvence a pointillizmus, a képalkotás önálló pontokból. Sokat tanult Csontvárytól, Gulyás Lászlótól. Jelenleg is aktívan képzi magát kétéves festőművész képzőben Budapesten. 2015-ben a fővárosi Magnet Házban, majd decemberben a dunaújvárosi művelődési házban láthattuk munkáit. Ezt követően 2016 októberében Baracson az első őszi tárlat címmel mutatkozott be, immáron hazai közönség előtt. A mostani alkalommal ez a szép hagyomány folytatódik. Ahogy Várai Róbert Baracs polgármestere a festőnőhöz szóló köszöntőjében kifejezte – visszatérő művészként Baracson minden év őszén szeretnék kiállítani Dr. Barna Erzsébet alkotásait. A megnyitó végén kérdeztük tervekről, elképzelésekről a művésznőt.

- Legújabban a tájképek festése mozgatja a fantáziám, melyben a fotó-realisztikus és az impresszionista ábrázolások mellett szeretnék elmenni a hiperrealizmus irányába is. Ami egészen biztosan megmarad a festőpalettámon az a portré és virágábrázolás – összegzett hétfő este az alkotó.

Dr. Barna Erzsébet festményeit december közepéig láthatjuk a baracsi faluházban.

 

Share