24 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Történelem és romantika a könyvtárban

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Történelem és romantika a könyvtárban

Fábián Janka írónő alapjában véve szerelmes típus – árulta el a szerdai író-olvasótalálkozó közönségének a romantikus történelmi regények alkotója.

Az utolsó állomásához érkezett a tavaszi kulturális sorozat Mezőfalván a Móricz Zsigmond Nagyközségi Könyvtár olvasótermében. Legközelebb ősszel folytatódik a nagysikerű rendezvény, de addig is remekül feltöltődhettünk Fábián Janka műveinek hangulatából. A délutáni találkozón nemcsak az írónő regényeit ismerhettük meg, de ízelítőt kaphattunk a művek születésének körülményeiről is.

Fábián Janka írónő és Horváth István könyvtáros

Az Emma trilógia, Az angyalos ház, Virágszál, A német lány - és ide írhatnánk mind a nyolc papír alapon megjelent regényének címét - nagy sikerrel szerepel a lányok, asszonyok könyvespolcain. A huszadik század elején, vagy éppen a századfordulón, egy olyan korba helyezi hőseit az írónő, mely Magyarország egyik legérdekesebb és egyben legszebb időszaka. Nem csoda, ha közönségtalálkozói rendre nagy érdeklődés mellett zajlanak, legyen az kis falu, vagy sok lakosú város.

Fábián Janka történelem és angol szakon végzett. Később francia nyelvvel fejlesztette tudását. Jelenleg nyelvtanárként dolgozik, de mellette hobbijára az írói munkásságára is nagy energiát fordít. Regényeinek alakjai kitalált személyek, de az általa kutatott történelmi háttér teljesen hitelessé, valóságossá teszi a művek cselekményeit.

A közönségtalálkozó vége felé elhangzott jó hír, miszerint készül A német lány és  a Lotti örökségének folytatása, várhatóan ébren tartja  a rajongók türelmét a megjelenésig… Addig pedig jó szívvel ajánljuk a már megjelent Fábián Janka műveket!

Share