21 | 02 | 2024
Főmenü
Események
February 2024
M T W T F S S
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3

X. Dréta Antal Egyházzenei Kórustalálkozó

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

k

 

 

Tíz éves a Dréta Antal Egyházzenei Kórustalálkozó

A jeles évforduló alkalmából hat kórust, közel kétszáz vendéget várnak november 9-én, szombaton 16-órától a mezőfalvi Magyarok Nagyasszonya római katolikus templomba.

Rendkívül különleges programra készülnek Mezőfalván. A templom felszentelésének évfordulójára létrehozott rendezvényre az elmúlt tíz év kórustalálkozóin részt vevő együtteseket hívott meg a házigazda Mezőfalvi Nőikar. A jubileumi esemény részleteiről a vendéglátók karnagyát Balogh Tímeát kérdeztük.

2018-ban is nagy sikerrel rendezték meg a Dréta Antal Egyházzenei Kórustalálkozót Mezőfalván

 

- Az elsődleges koncepció szerint azokat a kórusokat hívtuk volna, akik a tíz év alatt elnyerték a találkozó vándordíját. Mivel közülük már néhányan feloszlottak, ezért az elmúlt egy évtizedben részt vevő kórusok meghívásánál maradtunk. Nagy örömünkre szolgál, hogy a meghívottak között van egy olyan társaság is, nevezetesen a Viadana Kamara Kórus, ami szintén megszűnt, de erre az alaklomra újra összeállt. Tehát Kurucz Gergely egy nagy múltú és neves formációt fog újra vezényelni. Az igen impozáns előadói névsorban a következő együtteseket láthatjuk, hallhatjuk: Dunaújvárosi Vegyeskar Kurucz Gergely és Könyves Ágnes vezényletével, a Zirci Városi Vegyeskar Géring Klára dirigálásával. A Paksi Városi Vegyeskar Ujházy Krisztina karnagy vezetésével, a Fontana Nőikar Péter Kata vezényletével, a már említett Viadana Kamarakórus Kurucz Gergely karmesterségével, valamint a házigazda szerepében a Mezőfalvi Nőikar. A zsűri elnökeként köszönthetjük a kórustalálkozó megálmodóját Lakos Angélát, a Mezőfalvi Nőikar alapítóját dr. Nemesné Tichy Ritát és a Vox Mirabilis Kamarakórus karnagyát Zemlényi Katicát. A találkozó műsorában hallhatjuk még a Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola alapfokú művészetoktatásában zenét tanuló diákjait is. A rendezvény legkiemelkedőbb kórusa pedig ezúttal is a vándordíjjal térhet haza – mondta a részletekről Balogh Tímea a Mezőfalvi Nőikar vezetője.

Mezőfalván tehát igen jelentős évfordulójához érkezett a Dréta Antal Egyházzenei Kórustalálkozó. A fellépő együttesek névsora egyben garancia is, hogy kiváló, magas zenei színvonalú programban lehet részünk. A kórustalálkozó ingyenes, fő védnökei Bérczi Bernát zirci apát és Mezőfalva Önkormányzata képviseletében Márok Csaba polgármester.

 

Share