29 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Költészet napi programmal nyitott a József nádor hét Mezőfalván

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

                           

 

Költészet napi programmal nyitott a József nádor hét Mezőfalván

 

 A falu alapításának 212. évfordulója alkalmából ezúttal is színes és érdekes programoknak lehetünk résztvevői, ha a héten ellátogatunk a rendezvények helyszíneire. Április 11-én, kedden 17 órától a mezőfalvi könyvtárban költészet-napi rendezvénnyel kezdődött az idei ünnepi sorozat.

                            

Horváth István könyvtáros és Nagy Ferenc amatőr verselő és irodalom rajongó, egyben az est vezetője is köszöntötte a megjelenteket, majd az óvoda és az iskola növendékei mondták el verseiket. Utóbbiak igen szép számban, tizenketten jöttek el a programra és olvasták fel a kedvelt költeményeket. A gyerekek után, ahogy a meghívóban is szerepelt, a közönségé lett a főszerep. Sokan hozták magukkal azokat az irodalmi alkotásokat, verseket, melyeket szívesen olvasgatnak, vagy éppen fontosnak tartanak, hogy ezen a rendezvényen elhangozzon. Külön öröm az irodalomkedvelő közönség számára, hogy zsúfolásig megtelt a könyvtár olvasóterme és még a külső helyiség ülőalkalmatosságain is nehéz volt helyet találni. Az óvodások közül Deák Martin, Sáidl Lara és Udvardi Léna szavalt. Az iskolások közül az 5.a-ból Virág Bianka, Kis Dániel, az 5.b-ből Prémusz Jázmin, a 6.a-ból Tombor Benedek, Krepsz Zalán, Fierpasz András, Kolmankó Jázmin, a 7.a-ból Kovács Lara, Kovács áron, Németh Réka, a 8.a-ból Kovács Dóra lépett közönség elé.  A gyerekeknek külön is jár a gratuláció, mert nagyon fegyelmezetten és szépen szavalták el verseiket.

                       

 

Holnap, április 12-én, szerdán az alapítók napját ünneplik Mezőfalván. 16 órától szentmisével kezdődik az események sora. 16.45-től Dréta Antal Zirci apát és József nádor mellszobrait koszorúzzák meg az ünneplők, majd a Kiss Kálmán Művelődési Házban folytatódik az ünnepi rendezvény, ahol Márok Csaba Mezőfalva polgármestere köszönti a résztvevőket. Végül kulturális műsorral fejeződik be a nap, melyben láthatjuk, hallhatjuk Balogh Tímeát és növendékeit, a Mezőfalvi Nőikart, a Mezőfalvi Német Nemzetiségi Tánccsoportot és a Mezőfalvi Tánccsoportot .

 

Share