24 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Baracs: Alapítványok fogtak össze a gyerekekért

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Baracs: Alapítványok fogtak össze a gyerekekért

Remek kezdeményezés indult útjára az elmúlt hétvégén, szombaton Baracson. Két, frissen alakult alapítvány tűzte zászlajára az oktatás, nevelés segítését. Nem nehéz megszólítani a baracsi embereket, ha nemes ügy mellé kell állni. Így volt ez október 9-én, szombaton 17 órakor a baracsi Faluház zsúfolásig megtelt kamaratermében is, mikor a település iskolásaiért és óvodásaiért létrehozott jótékonysági nótaestre invitálták a jószívű adakozókat. A meghívókat két, újonnan létrehozott alapítvány, a Baracs Oktatásér Alapítvány és a Baracsi Négy Vándor Alapítvány nevében címezték a szervezők.

Fotók a jótékonysági nótaestről itt! >>>

Csillogó, mosolygó gyerekszemek, boldog, érdeklődő hozzátartozók, aranyos műsor az óvodások és iskolások előadásában, valamint kitűnő hangulatú nótaest... Aligha kell ennél több egy sikeres jótékonysági esthez. Baracson ezúttal is bizonyították, a legnagyobb érték a faluban az ifjúság. És hogy nemcsak üres szavakat gépelünk az újság hasábjain, arra példa a szombati jótékonysági est. A műsor előtt a szervező alapítványok képviselőit kérdeztük.

- 2016 nyarán alakult a Baracs Oktatásért Alapítvány. Munkánkkal a tanító, nevelő tevékenység segítését tűztük ki célul, melyben három fő területre koncentrálunk – mutatta be az egyesületet Zsebháziné Pinke Adél. A tanulók támogatása mellett az iskola felszereltségének javítását, a pedagógusok munkájának patronálását tartjuk a legfontosabbnak. Az alapítvány öt kuratóriumi taggal indult. Szárszó Lajos, Gerics Viktória, Dr. Hegedűs Ágnes, Kenyérné Lendvai Katalin és jómagam azért dolgozunk, hogy ezek a célok minél hatékonyabban és minél nagyobb közmegelégedésre megvalósuljanak.

- Szintén idei keltezésű az óvodás gyerekekért létrehozott Baracsi Négy Vándor Alapítvány – folytatta a szervezetek ismertetőjét Dobrovicsné Lengyel Edit óvodavezető, az alapítvány kuratóriumának elnöke. Önkormányzati segítséggel útjára bocsátott alapítványunk célja Baracs község helyi óvodájába járó óvodás korú gyermekeinek kulturális, sport tevékenységének támogatása, erdei táborok tartásához szükséges anyagi javak biztosítása, környezeti kultúra, környezetvédelmi programok szervezése, a szervezéshez szükséges pénz biztosítása és még számos az oktatáshoz, gyerekneveléshez köthető feladat megvalósításának elősegítése. A kuratórium tagjai Szárszó Lajos, Staudt Zsuzsanna, Bula Istvánné, Juhász Imréné.

Baracson ismét egy összefogás tanúi lehettünk. Remélhetőleg sokan csatlakoznak majd a kiváló és nemes kezdeményezéshez.

 

 

A képre kattintva elindul a videó!

 

Share