27 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Nagyvenyim: Sikeres őszi egészségnap

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Fotók az őszi egészségnapról itt! >>>

Nagyvenyim: Sikeres őszi egészségnap 

Műszeres lakossági szűrés mellett Prof. Dr. Papp Lajos Széchenyi-díjas szívsebész előadása szerepelt a szombat délutáni programban. A nagy sikerre tekintettel tavasszal több vizsgálatot is megismételnek. Nem árt idejében jelentkezni - hívta fel a figyelmet a program szervezője!

Élen az egészségmegőrzésben – a résztvevők számát tekintve ez is lehetne mottója a Palágyi József Művelődési Ház által szervezett szombat délutáni rendezvénynek. Az idei második alkalommal – mert hogy évente kétszer is szűrnek – a száz főt is meghaladta a műszeres vizsgálatokra jelentkezők száma. MERI-DIM számítógépes teljeskörű szervi állapotfelmérés, arteriográfos érvizsgálat, vérnyomás, vércukorszint ellenőrzés, BMI mérés és egészséges életmódhoz kapcsolódó élelmiszerek börzéje nyújtott lehetőséget testünk és egészségünk állapotának megismeréséhez.

- Több mint hat éve hagyomány Nagyvenyimen az egészségnapi rendezvények megtartása – foglalta össze a szűrések történetét Mogyorós Mária művelődési ház vezető, fő szervező. Régebben a háziorvosi szolgálat keretén belül működött a szűrési rendszer, melyhez egy másik, ingyenes egészségmegőrzési programot kapcsoltunk hozzá. A korábbi hagyományok folytatásában előadásokból és szűrések kombinációjából állítjuk össze az aktuális kínálatot. Az előző években mértünk csontsűrűséget, rendelkezésre áll az alternatív gyógymódok és szűrések kedvelőinek a MERI-DIM vizsgálat. Tavaly volt prosztata rákszűrésünk és szerveztünk melanoma rákszűrést is. Az érdeklődésre jellemző, hogy a legtöbb meghirdetett vizsgálati lehetőségeket ismételni kell, olyan sokan jelentkeznek az egészségnap keretén belül. Például az arteriográfos vizsgálatra míg a falu egyik felén szórtuk a plakátot, máris betelt az őszi lista. A tapasztalatok okán ezt tavasszal egészen biztosan ismételjük. A hozzá kapcsolódó egyéb események még szervezés alatt állnak, melyre majd nem árt időben jelentkezni – hívta fel a figyelmet a folytatásra a programszervező.

       

Szombat délután a nagyvenyimi iskola tornatermében közel százhetvenen hallgatták a professzort miként óvhatjuk meg szívünket az elhasználódástól, és mépszerű volt az arteriografiás vizsgálat is

A fentiekben elhangzottak szerint rendkívül népszerűek a nagyvenyimiek körében az egészségügyi szűrések. A siker záloga ezúttal nemcsak a műszeres vizsgálatok elérhetősége, hanem a programok komplexitása is, melyhez nagyban hozzájárul az olyan nagy hírű előadók, mint Prof. Dr. Papp Lajos Széchenyi-díjas szívsebész meghívása. A világhírű professzor nagyvenyimi fellépéséről külön összefoglalót is közlünk.

 

Share