17 | 05 | 2024
Főmenü
Események
May 2024
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Nagyvenyim, Mezőfalva: Az 1948-49-es forradalom és szabadságharc hőseire emlékeztek

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Nagyvenyim, Mezőfalva: Az 1948-49-es forradalom és szabadságharc hőseire emlékeztek

Ünneplő

Március 14-én, kedden 15 órakor a nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola tornatermében Tóthné Kolmankó Diána pedagógus ünnepi köszöntőjével kezdődött a márciusi eseményeket felelevenítő közösségi program. Mezőfalván szintén március 14-én, kedden tartották nemzeti ünnepünk megemlékezését. A Kiss Kálmán Művelődési Ház színháztermében 16 órai kezdettel először Molnárné Troppert Mária alpolgármester asszony mondta el ünnepi gondolatait, melyben kiemelést kapott a magyar nép évszázadokon át folytatott harca a szabadságért

Százhatvankilenc év után is egy szívvel, egy gondolattal ünnepeljük a szabadságot és a hazát, legyen a magyar bárhol is a világon – hallhattuk nemzeti ünnepünk keddi rendezvényeinek felvezető gondolataiban.

Fotók a nagyvenyimim ünnepségről itt! >>>

 

 

Március 14-én, kedden 15 órakor a nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola tornatermében Tóthné Kolmankó Diána pedagógus ünnepi köszöntőjével kezdődött a márciusi eseményeket felelevenítő közösségi program. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc történelmi eseményei a mai napig hatással vannak a magyar emberekre és társadalmunkra. Elengedhetetlenül fontos, hogy a mostani generációk is ismerjék a haza szabadságáért életüket áldozók tetteit. Büszkének kell lennünk erre a napra, mivel a mai válságoktól nehezített világunkban különösen nagy hangsúlyt kapnak azok a fogalmak, mint becsület, kitartás, összefogás. A megnyitót követően az általános iskolások zenés irodalmi műsorral tisztelegtek a szabadságharc hőseinek emléke előtt. Előadásukban a korabeli események történeteit elevenítették fel.

 

Képek az ünnepségről itt! >>>

Mezőfalván szintén március 14-én, kedden tartották nemzeti ünnepünk megemlékezését. A Kiss Kálmán Művelődési Ház színháztermében 16 órai kezdettel először Molnárné Troppert Mária alpolgármester asszony mondta el ünnepi gondolatait, melyben kiemelést kapott a magyar nép évszázadokon át folytatott harca a szabadságért. Említést kapott történelmünk nagy tragédiái a mohácsi vésztől kezdve a török dúláson keresztül egészen a Habsburg uralomig. Az ünnepi beszéd végén a márciusi események jelentőségének adott hangsúlyt Molnárné Troppert Mária, melyben elhangzott, hogy a hősök megmutatják nekünk, ki voltunk, kik vagyunk és kik leszünk. Az ünnep folytatásában az általános iskola hetedik évfolyamos tanulói műsorral emlékeztek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc legkiemelkedőbb mozzanataira. Záró eseményként pedig a rendezvény résztvevői közösen átvonultak az iskola bejáratánál lévő Petőfi-falhoz, ahol elhelyezték a tisztelet és emlékezés virágait.

Share