27 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Nagyvenyim: Közös varráson száznegyvenen öltögettek

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

>

Fotók a foltosok közös varrásáról itt! >>>

Nagyvenyim: Közös varráson száznegyvenen öltögettek

Anyagba álmodott színes világ

Március 18-án, szombat délelőtt egy tűt sem lehetett leejteni a nagyvenyimi általános iskola tornatermében, ahol a nagyvenyimi Főnix Foltvarró Csoport vendégei jöttek össze egy jó kis közös varrásra. A helyi klub hívására tizenöt csapat foglalt asztalt, közel másfél száz létszámmal.

A foltvarró ember csak jó ember lehet, mert valami régiből, halódóból újat hoz létre – köszöntötte megnyitó beszédében Vargáné Kaiser Katalin Nagyvenyim polgármestere a résztvevőket. Ezernyi szín és forma világa varázsolja el a szemlélőt, mikor a szorgos kezek nyomán létrejönnek a szebbnél szebb alkotások. Ehhez kíván mindenkinek kellemes időtöltést. A folytatásban Csécs-Somorácz Zsófi a nagyvenyimi Főnix Foltvarró Csoport vezetője kívánt jó munkát a közös feladathoz és természetesen az ilyenkor szokásos ismerkedéshez, tapasztalatcseréhez. Ottjártunkkor a helyi szervezet elnökét kértük a rendezvény rövid bemutatására.

- Az újjá alakult csoportunkban két éve varrogatunk együtt, így másodszorra rendeztük a közös találkozásunkat. A csoport hat fős létszámmal dolgozik, és mellette nyolc támogatóval is rendelkezünk – ismertette a csoport történetét a klubvezető. Mindegyikőnket érdekelte a varrás. Szerettünk volna új dolgokat alkotni. A ragyogó színek, anyagok szinte kiabálnak, hogy valamit kezdjünk velük. A társaság rövid, két éves fennállása óta elég sok munkát elkészített, melyet már több hazai és vendégkiállításon, börzén megszemlélhettek az érdeklődők. A mostani rendezvény is egy ilyen alkalom. Nagy örömünkre sok „foltos” csapat megtisztelt bennünket a jelenlétükkel. Még Mohácsról is érkezett csapat hozzánk – hallhattuk a csoport vezetőjétől.

A foltos találkozók általában nem csak a közös varrás élményéről szólnak, hanem annál sokkal többről, a barátságról, a szakmai ismeretszerzésről, és természetesen egy remek buli is, ahol szinte mindenki ismeri egymást. Biztosra vehetjük, mindenki jól érezte magát.

Share