04 | 05 | 2024
Főmenü
Események
May 2024
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Baracs: Szemetet szedtek az önkéntesek

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

A hétvégi szemétszüret képei itt! >>>

Szemétszüret

Baracs: Szemetet szedtek az önkéntesek

A tiszta Baracsért áldozták szabadidejüket, immáron 15. alkalommal. Nem áprilisi tréfa!

Április elsején, szombat reggel kilenc órakor maroknyi önkéntes gyülekezett a baracsi Faluház előtt. A találkozó célja az éves szemétszedési akció lebonyolítása, melyre önkormányzati dolgozók, közmunkások és magánemberek vállalkoztak. A szemétszüret azonban nemcsak Apátszálláson divat. Rendszeresen csatlakoznak hozzá a templomosi lakosok is.

15-20 köbméter környezetszennyező hulladékot gyűjtöttek a baracsiak szombaton – összegzett az akció végén Várai Róbert polgármester, aki maga is aktív tagja a zsákos kommandónak. Elszomorító, hogy évről évre ugyanazt a mennyiséget tudjuk felmutatni. Hiába az önkéntesek igyekezete, ha legalább akkora szorgalommal termelnek a szemetelők – mondta lapunk érdeklődésére a falu első embere. A baracsiak idei tavaszi szemétgyűjtő megmozdulásán a Baracsi Társas Kör aktivistái a Wesselényi utca - Nagyvenyim út és a Baracs - Dunaújvárost összekötő szakasz mentén szedték a mások által eldobált hulladékot. A Templomosi Baráti Kör huszonkét tagja a Kis Iskola homokozójának felásásával kezdte a napot, majd a településen keresztülvezető út az Ady Endre utca nyomán gyűjtötték a szemetet, egészen a 6-os főútig. Templomoson azonban nem csak a baráti kör tagjai szorgoskodtak, de ügyes kezű emberek ápolták, tették rendbe a templomkert bokrait, növényeit is. A tavaszi jó idő már nem először találja munkában a templomosi Egyházközösség tagjait.

A hétvégi szemétszedő és faluszépítő megmozdulást egyetlen mondatban jellemezhetnénk legjobban: A baracsiak ismét bizonyították, van helye és létjogosultság a közösségi összefogásnak. Remélhetőleg jövőre kevesebb dolguk lesz!

 

Share