24 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Mezőfalva: Művészeti tanulók évzárója

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Fotók az évzáróról itt ! >>>

Mezőfalva: Művészeti tanulók évzárója

Mezőfalva: Évet zártak a művészetoktatásban tanulók

Nincs annál boldogabb pillanat, mikor gyerekeink produkcióit láthatjuk az előttünk felállított színpadon. Péntek délután öt órától a szinte zsúfolásig telt tornateremben szülők, nagyszülők, barátok, ismerősök előtt adtak számot az egy év alatt elért fejlődésről az alapfokú művészeti oktatásban tanuló diákok.Az aulában rajz és szobrász növendékek tárlatát szemlélhettük. Láthattunk több korosztálytól népi táncot, népi éneket, furulya és zongora előadást. Végül pedig egy remek hangulatú közös éneklést, melyben mai, népszerű hazai és külföldi előadók számait prezentálták nagy sikerrel. A fellépést követően Balogh Tímeát a művészeti oktatás munkaközösség-vezetőjét kérdeztük.

- Közel 130 gyereket oktatunk Mezőfalván az alapfokú művészeti oktatás keretein belül. Zene, tánc, képző- és iparművészeti tanszakok állnak a tanulók rendelkezésére. Célunk, hogy minél több gyereket megmozgassunk, hiszen minden diákban rejlik valamilyen tehetség, egyéniség, amit akár a táncban, hangszeres zenében, népi énekben, vagy éppen rajzban, szobrászatban lehet kibontakoztatni. Nagyon kedvelt színfoltja iskolánknak ez a fajta oktatás. Szívesen jönnek a gyerekek. Felszabadultan, másféle hangulatban, környezetben sajátítják el az alapokat, amit aztán jó eséllyel kamatoztathatnak életük későbbi szakaszában is. Mi tanárok, szülők pedig nagyon örülünk a sikerélménytől sok mosolygós arcnak – összegezte a legfontosabb célokat a mezőfalvi iskola alapfokú művészeti oktatás vezetője, Balogh Tímea.

Az évzáróra Tótin István, Tótin Katalin, Koncz Tímea, Czuppon Péter, Jaksics Erzsébet, Csibrik Orsolya, Sivák Zita, Nyuliné Bauer Szilvia, Kolozsi Krisztina, Mátrai Adél és Balogh Tímea pedagógusok készítették fel a gyerekeket. A záró produkció tapsából ítélve igen nagy sikerrel.

A képre kattintva elindul a videó!

 

Share