06 | 05 | 2024
Főmenü
Események
May 2024
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Mezőfalva: Ballagásuk ötvenedik évfordulótját ünnepelt az egykori 8.b

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Mezőfalva: Ballagásuk ötvenedik évfordulóját ünnepelt az egykori 8.b

Nagyon rég nem ültek asztalhoz így együtt beszélgetni

Kidobálták a tankönyveket az ablakokon, csak mehessünk focizni – mondták kórusban a fiúk. Ágoston Józsefet egyszer bezárták a tanterembe társai, hogy majd este kiengedik. József kinyitotta az ablakot, ami alatt homokkupacot látott. A kiugrás után jött rá – szerencsére baj nélkül – oltott meszet takartak be a homokkal. Ilyen és hasonló történetek elevenedtek meg a találkozó visszaemlékezéseiben.

Képek az osztálytalálkozóról itt! >>>

1967-ben ballagó mezőfalvi általános iskola 8.b osztályának volt diákjai adtak randevút egymásnak szombaton a község sportlétesítményének éttermében. Az ünnepi menüt azon nemes okból szolgálták fel, hogy bizony igen régen nem beszélgettek egy jóízűt a régi osztálytársak. A hétvége miatt az iskolába ugyan nem tudtak bemenni, helyszínen feleleveníteni a múlt emlékeit, azért a diákévek különlegesen említésre méltó történeteit így is felidézték az egykori tanulók. Ahogy a hasonló programokon szokás, ezúttal is megemlékeztek az eltávozott diáktársakról. A folytatásban pedig kellemes estebéddel ünnepelték az újratalálkozást. A rendezvény köszöntőjében Farkas János volt osztálytag kifejezte sajnálatát, hogy pedagógusaik közül nehéz egészségi és egyéb okok miatt nem tudott eljönni senki. A harminckét fős osztályból, melyben 12 fiú „keserítette” a lányok életét, szép számban, húszan jelentek meg. Igazgatójukként Bán Gergelyt tisztelték. Osztályfőnökként pedig Sütő Zoltánné nevelgette a fiatalokat.

 

A köszöntő után hamar beindult az emlékezések sora. Ki, milyen csíntevéssel tette próbára a tanárok és a másik türelmét. Kidobáltuk a tankönyveket az ablakokon, csak mehessünk focizni – mondták kórusban a fiúk. Ágoston Józsefet egyszer bezárták a tanterembe társai, hogy majd este kiengedik. József kinyitotta az ablakot, ami alatt homokkupacot látott. A kiugrás után jött rá – szerencsére baj nélkül – oltott meszet takartak be a homokkal. Kikkel Anna ügyeletes felelő volt azokban az időkben. A naplónyitáskor mindig azt mondogatta a tanár: „Kikkell jönni, kikkell jönni felelni a”…. Hát persze hogy legtöbbször a Kikkel Annára esett a választás.

Sorolhatnánk még a számtalan emlékezetes pillanatot az akkori 8.b életéből, de inkább hagytuk őket egymásközt. Hiszen vannak akik már vagy ötven éve, hogy nem ültek le beszélgetni egy asztalhoz.

 

 

Share