19 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Mezőfalva: Szuper vigasság volt az idei!

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Fotók a vigasságról itt! >>>

 

Mezőfalva: Szuper vigasság volt az idei!

Leg-leg-leg… Talán az idei vitt mindent az elmúlt évek vigasságainak történetében? Nem tudom így volt-e, de az biztosan állítható, 2017-ben is akár esik, akár fúj, a Mezőfalvi Vigasságok ezúttal is verte a „szintet”! Két különleges előadást is láthattunk Mezőfalva asszonyaitól, lányaitól!

Remek Rock-esttel indult az idei vigasság is. Fotók a péntekről itt! >>>

 

Tökéletes rock-esttel nyitott pénteken a XIII. Mezőfalvi Vigasságok, ahol a Beatrice és a RockBox zúzta a felhőket és teremtett igazi kemény rockkos hangulatot. Szombaton délelőtt tíz órától két helyszínen is kaput tártak a vigasságos vendégek előtt. A Páskom réten póni-ügyességi bemutató és Rabi Károly parádés bemutatója szórakoztatta a lovas sport szerelmeseit. Az iskola udvarán pedig már javában sültek, főltek a finomabbnál finomabb ételek. A hagyományos főző versenyre ezúttal is szép számban jelentkeztek civil szervezetek, intézmények. Természetesen a gyerekek sem maradtak látni, illetve kipróbálni való nélkül. Nekik ingyenesen járt az ugrálóvár, óriáscsúszda, játszóház és az elmaradhatatlan hőségprogram, a habparti.

Rengeteg kép még itt! >>>

 

Mezőfalva önkéntes tűzoltói igazán kitettek magukért. Eredetileg csak délelőtt lett volna hab, de a szerencse folytán, mint később kiderült, délután is a habokba vethettük magunkat. Az ebédet követően Márok Csaba Mezőfalva polgármestere állt színpadra és szépen szóló invitálóval kívánt kellemes vigasságokat. A folytatásban magyar nóta, operett dallamok töltötték meg a teret, majd a gyereksarok produkciója szórakoztatott. Nem véletlenül említettem a felvezetőben a leg-, leg-, legeket, mivel egy különleges bemutatónak is tanúi lehettünk. Újdonságként a vigasságok történetében Flash-mob táncot rögtönöztek Mezőfalva asszonyai, lányai. A megvalósítás ötlete információnk szerint a művelődési házas Nagy Csillától származik. A koreográfiában pedig Pötör Emese táncpedagógus segített. Csak gratulálni tudunk a fantasztikusan jó előadáshoz!

 

16 órától komolyra váltott a program. Az ünnepi köszöntőben Márok Csaba polgármester az elmúlt egy év eredményeit és a jelenlegi fejlesztéseket ismertette a hallgatósággal. Csak a teljesség igénye nélkül: közel 230 milliós óvodafejlesztés, buszmegálló építés, közút aszfaltozás és még számos szépülés, épülés várható a jövőben. A köszöntőt követően és a vigasságok hagyomány szerint most is díjazták a közösségért, a falu jó hírnevéért sokat dolgozó embereket. 2017-ben Mezőfalváért kitüntetést vehetett át Dr. Kosztándi-Molnár Éva gyermekorvos, Lakos Angéla a Mezőfalvi Nőikar karnagya és vezetője, Fribák Mihály mezőfalvi önkéntes tűzoltó, továbbá távollétében id. Csuti Elemér a Mezőfalvi Polgárőrség alapítója, egykori vezetője és mai tagja, valamint Horváth László mezőföldi tudósító, aki a jelen oldalak szerkesztője, fotós, volt képviselő, jelenlegi szoc. biz. tag. (A díjazottak méltatását egy külön cikkben teszem közzé! - a szerk.)

Képek még! >>>

 

Az ünnepélyes pillanatok után a főzőverseny díjai is gazdára találtak. Első helyen a Mozgáskorlátozottak Egyesülete végzett, második lett a Demokratikus Koalíció csapata, harmadikként futott be a Mezőfalvi Nagycsaládosok Egyesülete. Díjátadást követően újra a színpadi produkcióké lett a főszerep. Kasza Tibi, Néptánc a helyi és testvér települési civil szervezetektől, majd a Boszi tánc fokozta a hangulatot. A vigasságok két sztár előadójaként Erox Martinit és a fiatalok nagy kedvencét Dér Henit üdvözölhettük. Mondani sem kell, kitűnő bulit csapott mind a két előadó! A vigasságok zárásául pedig a Turi Zenekarral rophattuk hajnalig.

 

A rendezvényre kilátogató és megkérdezett emberek egybehangzó véleménye szerint talán az idei Vigasság volt a legnagyobb. Bár ezt eldönteni a Mezőhír nem hivatott, de a képekkel biztosan visszaadhatunk a két nap hangulatából.

 

Share