24 | 06 | 2018
Főmenü
Események
June 2018
M T W T F S S
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Véletlen kép

Jó ha tudod: Lehet-e az iskolákban mobilozni?

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Jó ha tudod: Lehet-e az iskolákban mobilozni?

 

Rossz hírünk van a diákoknak, az idei ősztől induló tanévben sem lehet órán mobilozni! A városkörnyéki általános iskolákban jól szabályozott a telefon használata – tudtuk meg összeállításunkban az intézményvezetőktől.

Pár napja, hogy becsengettek. A nyári szünidőben berögzült szokásokat, mint a mobil telefonozást egy időre bizony elfelejthetik a diákok – legalábbis az órákon mindenképpen. Cikkünkben arra voltunk kíváncsiak, milyen módon szabályozott a mobiltelefon használata az általános iskolákban?-

 

Baracson az iskolai házirend ad útmutatást, melyet a szülői munkaközösséggel egyeztetve alakított ki a nevelői testület. A reggeli érkezéskor az éppen ügyeletes hetes gyűjti össze a készülékeket és beteszi egy dobozba, mait leadnak az osztályfőnöknek. Tehát a szorgalmi időszak alatt nem használhatják a mobilt. Amennyiben sürgős eset történik, az iskolatitkáron keresztül értesítjük a szülőket. Az iskolanap végén, illetve a napközi, vagy a tanulószoba befejeztével az iskola területén kívül újra használhatják a telefont a diákok. Két éve működik a rendszer nálunk, melyet a szülők is igényeltek. Az eddigi tapasztalatok szerint még nem volt gondunk belőle – tájékoztatott kérdésünkre Gasparovszky Tibor intézményvezető.

- Nagyvenyimen sem használhatják mobiljaikat a gyerekek, de ellentétben más iskolával itt nem szedik össze. A fegyelmezett magatartást elvárják a tanulóktól. A lényeg, hogy kikapcsolt, vagy lenémított állapotban legyen a készülék a táskában. Általánosságban nem okozott gondot a szabályozás. Renitens egyén mindig van néhány, de hamar rájönnek a helyes útra. Egyszer, kétszer még megcsörren, azután ők is kikapcsolják. Szerencsére remekül működik nálunk ez a dolog – válaszolta érdeklődésünkre Kundra Lászlóné iskolaigazgató.

- Kisapostagon nincs a gyerekeknek telefonja az iskolában. Hivatalosan benne van a házirendben a mobiltelefon használat tiltása, de kicsik a gyerekek, így egyáltalán nincs vele problémánk – mondta felvetésünkre Dortné Tibay Emese pedagógus.

- Daruszentmiklóson a házirend szerint tanórán kikapcsolt állapotban kell legyen a telefon. Csak szünetben használhatják. Abban az esetben, ha órán észrevesszük, nincs kikapcsolt állapotban, akkor elvesszük és csak a szülő kapja vissza a nap végén. Nagyjából három éve működtetjük a szabályzást. A legelső évben okozott némi értetlenséget, de utána már megszokták, kialakult a magatartási forma – adta hírül dr. Nagy Margit tagintézményvezető.

- Mezőfalván az iskola falain belül kikapcsolt állapotban kell tartani a készülékeket. A korábbi években előfordult visszaélés a telefonos felvételekkel, ezért még a szünetben sem lehet használni. Aki a házirendben szereplő ez irányú szabályt megszegi, annak a telefonját elveszik a nevelők és csak személyesen a szülő veheti át. Rendkívüli esetekben az iskolatitkáron keresztül történik az információcsere, ő egész nap elérhető. A szülők aláírásukkal tudomásul veszik a mobil használatának tiltását, mely a Házirend részét képezi – informálta lapunkat Horváth Lászlóné igazgatóhelyettes.

Amint vidéki összefoglalónkból megtudtuk, a mobil használatát egyformán tiltják az intézmények. A szabályozások némely pontokban különböznek, de lényeg mindenhol ugyanaz – órán nem mobilozunk!

 

 

Share