22 | 06 | 2018
Főmenü
Események
June 2018
M T W T F S S
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Véletlen kép

Mezőfalva: Szépül – mélyül az óvoda

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

 

Mezőfalva: Szépül – mélyül az óvoda

Vigyázat! Építési terület, belépés csak szigorúan engedéllyel!Már az alapozásnál tartanak. Az óvoda mellett bővül és megújul a konyha is. Jövőre szép, a szabályoknak teljesen megfelelő komplexumban fogadhatják a gyerekeket - mondta az építkezésen tett látogatás alkalmával Márok Csaba Mezőfalva polgármestere. 

Kívülállónak talán furcsa lehet a cím, de ha látnák mekkora gödör tátong az óvoda udvarán, mindjárt érthető lenne. Kis túlzással azt is mondhatnák, ebbe még a Tündérkert Óvoda szárnyas tündérei is beleszédülnének! A mezőfalvi munkákat Márok Csaba polgármesterrel a múlt hét elején látogattuk meg.

- Az építkezést két részre bontottuk. Elsőnek a régi épület felújítási munkálatait kellett felgyorsítani és olyan állapotba hozni, hogy szeptember elsején beköltözhessenek a gyerekek, indulhasson az óvoda – avatta be lapunk munkatársát a jelenlegi helyzetbe a község polgármestere. A beruházás másik részében az alapozás földmunkáinak lehetünk tanúi. 235 milliós költségből rendbe tettük a régi épület villany, valamint fűtési hálózatát, kiigazításra szorult a riasztó rendszer, cserélődtek a nyílászárók. Az óvónők kérésére fedett folyosó lett kialakítva, ami a gyerekek téli mozgatását is segíti, illetve kisebb módosításokkal éltünk a régi helyiségek átalakításával. A továbbiakban nagyon komoly földmunkával mélyítik az alaphoz a területet a szakemberek. Itt csoport és tornaszoba, valamint kiszolgáló helyiségek lesznek. A beruházáshoz kapcsolódik, hogy a napokban vettem kézhez azt az örömteli levelet, melyben a Fejlesztési Minisztérium 40 millió forint támogatásban részesítette az óvodabővítési pályázatunkat – folytatta a jó hírek sorolását Márok Csaba polgármester. Ez abban kapcsolódik, hogy a konyhát is erről a területről lehet majd felújítani. Ehhez viszont még le kell folytatni a megfelelő közbeszerzési eljárásokat, melynek során megújul a tető, egységes szép szerkezetet kap az épület, a konyha főzőhelyisége korszerűsödik, bővül. Az étkező alapterülete növekszik, így a gyerekek kényelmesebben ebédelhetnek. Újdonság még egy új fogadó kapu az óvoda folyosójának bejáratánál, ami szintén a komfortosságot szolgálja, különösen az esős időkre tekintettel – zárta a bemutatót a községvezető.

A kivágott fákból kertibútorok, virágtartók lesznek

 

A mezőfalvi óvodaberuházás várható befejezési határideje 2018. május vége. Jövő őszre kibővített és megújult intézményben fogadhatják a gyerekeket.

 

 

Share