20 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Mezőfalva: Szépül – mélyül az óvoda

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

 

Mezőfalva: Szépül – mélyül az óvoda

Vigyázat! Építési terület, belépés csak szigorúan engedéllyel!Már az alapozásnál tartanak. Az óvoda mellett bővül és megújul a konyha is. Jövőre szép, a szabályoknak teljesen megfelelő komplexumban fogadhatják a gyerekeket - mondta az építkezésen tett látogatás alkalmával Márok Csaba Mezőfalva polgármestere. 

Kívülállónak talán furcsa lehet a cím, de ha látnák mekkora gödör tátong az óvoda udvarán, mindjárt érthető lenne. Kis túlzással azt is mondhatnák, ebbe még a Tündérkert Óvoda szárnyas tündérei is beleszédülnének! A mezőfalvi munkákat Márok Csaba polgármesterrel a múlt hét elején látogattuk meg.

- Az építkezést két részre bontottuk. Elsőnek a régi épület felújítási munkálatait kellett felgyorsítani és olyan állapotba hozni, hogy szeptember elsején beköltözhessenek a gyerekek, indulhasson az óvoda – avatta be lapunk munkatársát a jelenlegi helyzetbe a község polgármestere. A beruházás másik részében az alapozás földmunkáinak lehetünk tanúi. 235 milliós költségből rendbe tettük a régi épület villany, valamint fűtési hálózatát, kiigazításra szorult a riasztó rendszer, cserélődtek a nyílászárók. Az óvónők kérésére fedett folyosó lett kialakítva, ami a gyerekek téli mozgatását is segíti, illetve kisebb módosításokkal éltünk a régi helyiségek átalakításával. A továbbiakban nagyon komoly földmunkával mélyítik az alaphoz a területet a szakemberek. Itt csoport és tornaszoba, valamint kiszolgáló helyiségek lesznek. A beruházáshoz kapcsolódik, hogy a napokban vettem kézhez azt az örömteli levelet, melyben a Fejlesztési Minisztérium 40 millió forint támogatásban részesítette az óvodabővítési pályázatunkat – folytatta a jó hírek sorolását Márok Csaba polgármester. Ez abban kapcsolódik, hogy a konyhát is erről a területről lehet majd felújítani. Ehhez viszont még le kell folytatni a megfelelő közbeszerzési eljárásokat, melynek során megújul a tető, egységes szép szerkezetet kap az épület, a konyha főzőhelyisége korszerűsödik, bővül. Az étkező alapterülete növekszik, így a gyerekek kényelmesebben ebédelhetnek. Újdonság még egy új fogadó kapu az óvoda folyosójának bejáratánál, ami szintén a komfortosságot szolgálja, különösen az esős időkre tekintettel – zárta a bemutatót a községvezető.

A kivágott fákból kertibútorok, virágtartók lesznek

 

A mezőfalvi óvodaberuházás várható befejezési határideje 2018. május vége. Jövő őszre kibővített és megújult intézményben fogadhatják a gyerekeket.

 

 

Share