20 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Adony: Óriási siker a II. Adonyi Októberfest

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Fotók a rendezvényről itt! >>>

Adony: Óriási siker a II. Adonyi Októberfest

Bajor népviseletbe öltözött határtalan jó kedv – sör, kolbász és sramli

Mi szükséges egy remek bulihoz, azt az Adonyban eddig is tudták. Arra viszont még maguk a szervezők sem gondolhattak tavaly a rendezvény útjára bocsátásakor, hogy a következő évben is telt házzal fesztiváloznak. Október 7-én, szombaton este az adonyi kultúrház udvarán felállított sátorban minden hely elfogyott! A hangulatfelhozó zeneszámok előtt kérdeztük a szervezőket.

 

- Második alkalommal rendezte az Adonyi Német Nemzetiségi Önkormányzat és az Adonyi Fiatalok Baráti Társasága a német szokásokat felelevenítő táncos, zenés mulatságot – ismertette az esemény történetét Szabó Ferencné a német önkormányzat elnöke. Az idei év különlegessége, hogy a megjelent hölgyek és férfiak 70-80 százaléka népviseletben jött. Volt, aki direkt a fesztiválunkra vásárolt magának a jellegzetes bajor öltözékből. 2017-ben hagyományteremtő jelleggel indítottuk az Adonyi Októberfest programunkat. A mostani fesztiválunkon közel háromszázan foglaltak asztalt, ahol a pusztavámi, a mezőfalvi, rácalmási és a mányi német önkormányzatok, klubok tagjait is vendégül láthattuk. Minden év októberében szeretnénk megtartani a német szokásokat idéző fesztiválunkat. Már csak a helyiség bővítésén kell gondolkoznunk, olyan nagy számú jelentkezőt kell leültetnünk – összegezte az eddigi tapasztalatokat Szabó Ferencné.

 

- A fiatalok is nagyon érdeklődőek – tette hozzá Pajer Dalma az Adonyi Fiatalok Baráti Társaságának képviselője. A szervezésben tagjainkon kívül is nagyon sokan segítettek. Jó érzés látni a munka sikerét. Az egyesületről annyit még érdemes megjegyezni, hogy nem csak erre az alkalomra állt össze csapatunk, de a testvérvárosi kapcsolatok ápolásában is kivesszük részünket, ami szintén közös projekt a nemzetiségi önkormányzattal. Sörfesztiválun megnyitójában kulturális programot láthat a közönség. A szórakozás fénypontjaként pedig megválasztjuk a legszebb bajor lányt és férfit – ismertette röviden az est várható fejleményeit Pajer Dalma.

Az rendezvény további részében a Rozmaring Táncegyüttes és a VSKE táncműhely-Adony csoportok szórakoztatták a közönséget, majd a Bandi Band néhány számos bemutatkozását követően a pilisvörösvári Mondschein Kapelle zenélt reggelig. Ez utóbbi együttes 5. alkalommal lépett fel Adonyban, melynek sikerét jelzi, hogy nagyon népszerűek a községben. Máskor is szívesen jönnek!

Share