23 | 10 | 2018
Főmenü
Események
October 2018
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Véletlen kép

Advent harmadik napja is szeretteljes hangulatban telt a vidéki falvakban

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Mezőfalvi adventi pillanatok képei itt! >>>

 

Advent harmadik napja is szeretteljes hangulatban telt a vidéki falvakban

Immáron a harmadik hangulatos és szép adventi hétvégén vannak túl a városkörnyéki települések. Mezőfalvától Nagyvenyimen, Baracson át egészen Kisapostagig minden községben nívós műsorokkal és ízletes vendéglátással készültek civil szervezetek, intézmények, iskolák, óvodák.

Mezőfalván ezúttal is a Piac téren történtek a fő események, ahol a Német Önkormányzat szolgáltatta az ünnepi műsort. Kezdésként betlehemes játékot láthattunk német és magyar nyelven, majd különlegességként az idén nem csak a gyermek német tánccsoport lépett fel, hanem a gyerekek szülei is táncruhát öltöttek. Végül advent harmadik gyertyáját a Mezőfalvi Német Önkormányzat és a Mezőfalvi Gazdák képviselői közösen gyújtották meg.

Nagyvenyimi adventi képek itt! >>>

 

 

Nagyvenyimen a Kossuth Lajos Általános Iskola tornatermében az intézmény tanulóinak ünnepi összeállítását láthatták az érdeklődők. 17 órától a már megszokott helyen, a Barátságkőnél Nagyvenyim polgármestere Vargáné Kaiser Katalin, az iskola diákjainak részéről Beró Vivien és Szabó Mira, valamint Dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő gyújtott gyertyát. Az ünnepi mozzanatok előtti köszöntőkben Vargáné Kaiser Katalin és Dr. Galambos Dénes kiemelték a családon belüli összetartozás és a karácsonyi készülődés fontosságát. Kifejezték reményüket, hogy biztonságos, élhető, valóban szeretettel átitatott körülmények között tölthetjük mind az ünnepeket, mind a következő esztendő dolgos, embert próbáló hétköznapjait. A köszöntő befejezésében Dr. Galambos Dénes biztosította a jelenlevőket, hogy Nagyvenyimen mindig is olyan közösség talált otthonra, ami ha összefog, akkor az élet legnehezebb próbatételeit is sikeresen megoldja.

 

Szintén december 17-én, vasárnap tartották harmadik adventi programjukat a kisapostagiak. Folytatva az idei hagyományteremtő sorozatot, ismét kisgyermekes szülőknek jutott a a gyertyagyújtó megtiszteltetés. A kisbaba Marcell képviseletében Gerő Krisztián, feleségével és a nagyszülőkkel álltak az adventi koszorú mellé. Az ünnepi pillanatok zárásául a nőegylet látta vendégül az ünneplő sokaságot. Baracson az adventi programok befejezéseként december 17-én falukarácsonyra várták a lakosságot. 15 órától adventi vásárban a környék kézművesei tárták közönség elé portékáikat. 16 órától községi karácsonyi ünnepségen a civil szervezetek, intézmények képviselői, valamint meghívott vendégművészek adtak műsort.

Videó a mezőfalvi harmadik gyertyagyújtásról

Share