19 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Kisapostag: Bensőséges hangulatú falukarácsonyon kívántak egymásnak békés ünnepeket az emberek

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

a negyedik gyertyát 2017-ben Bartalos Mihály és családja gyújtotta meg Maja Saron képviseletében

 

Kisapostag: Bensőséges hangulatú falukarácsonyon kívántak egymásnak békés ünnepeket az emberek

Lakossági létszámban kis település Kisapostag, azonban pont ez a nagyszerűsége, mert sokkal jobban összetartanak az emberek, mint például egy hatalmas városban. Így volt ez péntek délután is, mikor a község adventi koszorújánál fellobbant az utolsó gyertya lángja és kezdetét vette a Kisapostag ünnepi sorozatának utolsó programja, a falukarácsony. 

A kultúrteremben sok szülő, nagyszülő örömére a helyi általános iskola diákjai adtak szívhez szóló karácsonyi műsort. Az ünnepség előtt Szatmári Piroskát a Nőegylet vezetőjét kérdeztük a helyi hagyományokról.

- 2006-ban volt az első alkalom, hogy kigyúltak az adventi fények Kisapostagon a Schalbert alapítvány valamint a Nőegylet gyűjtésének köszönhetően. Akkor egy millió forint jött össze a díszítésre, és tíz éven át szolgálta a karácsonyi ünnepeket. Az idén felújítatta az önkormányzat a díszvilágítást, így nem szakadt meg ez a szép hagyomány, ahol közösen készülhettünk az adventi hétvégékre. Ez évtől kezdődően újításként felvettük a kapcsolatot a helyi Baba- Mama Klubbal, és a gyertyagyújtásoknál a most született gyerekek szüleit, nagyszüleit kértük meg az ünnepélyes mozzanatra. szeretnénk a jövőben is folytatni, hagyománnyá alakítani ezt a forgatókönyvet – zárta a kisapostagi ünnepek történetét a nőegylet vezetője.

 

További képek itt >>>

 

Az idei hagyományteremtő kezdeményezéshez hűen a negyedik gyertyát is olyan család képviselői gyújtották meg, ahol kisgyermek született. A megtiszteltetés Bartalos Mihályéknak jutott, akik Maja Sára nevében lobbantották lángra a negyedik gyertyát. Kisapostag adventi koszorúja mellett a nőegylet Dalköre adott gyönyörű hangulatú karácsonyi koncertet. A bensőséges műsor után pedig karácsonyi vendéglátásra és a kultúrházba invitálták az ünneplőket. Kisapostag falukarácsonyi műsorában fellépett a Baracs Néptánc Együttes, akik idén ünnepelték fennállásuk 20. évfordulóját. A hagyományos néptáncot olykor könnyűzenével párosítják, így teszik izgalmassá. Ezúttal is ilyen produkciót láthattak tőlük a megjelentek. Szabó Balázs Bandája: Bujkáló c. dalára készült koreográfiát és egy táncot adtak elő. A produkciót követően Nagy Attila Kisapostag polgármestere mondta el ünnepi köszöntőjét, majd meggyújtotta a község adventi koszorújának gyertyáit.

 

 

A videó a képre kattintva elindul!

Karácsony szent ünnepe mindenkié, de akik a legjobban, legtisztábban átélik, azok a gyerekek. A kisapostagi Benedek Elek Tagintézmény tanulói a tanítóikkal – Szolnokiné Varga Zsuzsa és Dortné Tibay Emese – készültek a falukarácsonyi műsorra. Az előadás után Kiss Nóra Ágota a Móricz Zsigmond Ált. Isk. és a Sándor Frigyes Zene Iskola tanulója játszott az angyalok hangszerén a hárfán, majd Szatmáriné Piroska a Nőegylet vezetője mondott szép és meghitt hangulathoz illő köszöntőt. Ezután egy különleges előadással fejeződött be a kisapostagiak falukarácsonyi műsora. A színpadon a Fekete-Fényes Színház meséje elevenedett meg, melyben a sötétségben megvilágított angyalok feldíszítik a karácsonyfát. Legyen szeretet, csend és béke a lelkek találkozásánál – hangzott az utolsó mondat!

 

 


 

Share