21 | 03 | 2019
Főmenü
Események
March 2019
M T W T F S S
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Véletlen kép

Nagyvenyim: Idősek karácsonyán műsorral köszöntötték a nagyszülőket

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Képek a rendezvényről itt! >>>

 

Nagyvenyim: Idősek karácsonyán műsorral köszöntötték a nagyszülőket

December 21-én, csütörtök délután ünneplőbe öltözött felnőttek és gyerekek töltötték meg ismét a Nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola tornatermét. Ezúttal a községi karácsonyi programok sorában az időskorúk számára szervezett műsoros összeállítást az önkormányzat és a művelődés ház. 

 

A rendezvényen az óvodások Tulipán csoportjának, a nagyvenyimiek mazsorett csoportjának, az iskola gyerekkórusának és a baracsi Kiscsapás Táncegyüttes produkciójának tapsolhatott a közönség. Végezetül meghívott vendégművészekként Benkóczi Zoltán, Pohly Boglárka és Jenei Gábor operett számokkal kívántak kellemes ünnepeket. Az eseményen részt vett Semmelweis Ferenc a Nyugdíjasok Szociális Fóruma Egyesület elnöke és felesége, valamint Nagyvenyim polgármestere Vargáné Kaiser Katalin.

Az idősek karácsonyi programján Póláné Ágit a Nagyvenyimi Aranydaru Nyugdíjas Klub vezetőjét kérdeztük, miként emlékeznek az idősek a régi ünnepekre, és milyen számukra a mostani?

 

- Gyerekkorunkban nagyon sok havas karácsonyt láttunk. Általában nagycsaládos környezetben vártuk az ünnepeket, hiszen akkoriban a sokgyerekes családmodell volt az általános. Nem vetett fel minket a gazdagság, de mindig izgalommal vártuk, és szeretetben töltöttük a karácsonyt. Első este a nagyszülőkkel, a saját családdal, később már a rokonsággal együtt ültünk az ünnepi asztalhoz. Kevés ajándék került a fa alá. Ami volt, az viszont nagyon szívhez szóló élmény lett. Rengeteg társasjátékot kaptunk, szinte minden szenteste családi társassal fejeződött be. Az idősek minden igyekezetükkel azon vannak, hogy a régi idők meghitt, szeretetteljes hangulatát átmentsék, illetve visszahozzák a mai modern világba. Próbálják a lehetőségeket megteremteni, hogy legalább egy-egy nap jusson a szülőkre, nagyszülőkre. Szomorúan tapasztaljuk, sajnos eléggé széjjel vannak a világban a családok, de azért reménykedünk, hogy a szeretet ünnepére eléggé felerősödik az a bizonyos mágnes, ha véglegesen nem is, de egy kis időre haza vonzza a családtagjainkat.

 

 

Share