29 | 03 | 2024
Főmenü
Események
March 2024
M T W T F S S
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Mezőfalva: Szenzációs Óvodabálon táncoltak a gyerekekért

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Fotók a bálról itt! >>>

 

Mezőfalva: Szenzációs Óvodabálon táncoltak a gyerekekért

Egy emberöltő óta tartják jótékonysági báljaikat

Az óvodabálok történetében kerek és különleges évfordulót tartott szombat este a Mezőfalvai Tündérkert Óvoda. A helyi iskola tornatermében megrendezett eseményen a 90. évfordulóját ünnepelte a legkisebbekért életre hívott összefogás. A jeles alkalomra fantasztikusan jó műsort állított össze az óvoda kollektívája és a szervezők. A tavalyi bál különlegességét folytatva az apa-lánya tánc mellett ezúttal anya-fia táncot is láthattunk az est fénypontjaként. Hozzá kell tenni, kiváló hang- és fénytechnika mellett!

 

Nem egyszerű szavakba önteni azt a felemelkedett, megható érzést, melyet március 10-én, szombaton a Mezőfalvai Tündérkert Óvoda hagyományos jótékonysági bálján éreztek az emberek. Talán mindent elmond a szeretetről, gyerekeink iránt táplált érzékenységünkről az a rengeteg szülői vastaps, amit az óvodások produkciói után hallhattunk. Az óvodabálok történetében a 2018-as nemcsak simán óvodabál volt, hanem több tekintetben megújult formában pillanthattunk be az intézményben folyó nevelői munkába. Ahogy a gyerekek és óvónőik által prezentált énekes, táncos produkciókban láthattuk, merőben új, modern alapokra épült az idei báli műsor.

Mikor sok-sok évvel ezelőtt Mezőfalván is elindították útjára a rendezvény tervezését, még maguk a szervezők sem gondolták, hogy lassan egy emberöltőn át sikerül életben tartani, népszerűvé tenni a gyerekekért való összefogást – mondta a bál köszöntőjében Kovácsné Huber Zita óvodavezető. Van, mikor emberek milliói állnak ki egyetlen cél érdekében, és van, hogy csak egy-egy kisebb csoportja akarja megmutatni, mire képesek. Ilyen összefogás az óvodabálok szervezése, melynek hosszú története során rengetegszer bizonyították a résztvevők, szívesen támogatják a jövő nemzedékének fejlődését – fogalmazott a gyerekek műsorának felkonferálása előtt az óvodavezető.

>>

További képek itt! >>>

 

A folytatásban egymás után léptek színpadra az óvoda csoportjai. A Napsugár csoport Michael Jackson zenéjére táncolt Klárné Huszta Renáta, Kovács Nóra, Német Mónika és Szűcs Györgyné betanításával. Őket követte a Micimackó csoport , akik az Alma Együttes Mennyei selymes puhaság című dalára adták elő produkciójukat Győriné Varga Edit és Szentpáli Futó Ágnes útmutatásai alapján. Harmadikként a Pillangó csoport állt közönség elé. Táncukban a Tavasz van újra című számra adták elő. Danczi Gáborné és Bartáné Kolmankó Andrea dicsérhető a csoport teljesítményéért. A következő szám felkészülési szünetében Huberné Kovács Zita óvodavezető az intézményben folyó megújulásról adott néhány információt a bál közönségének. A tavasz a megújulás jelképe. Ez a megújulás az elmúlt években az óvodában is jelen volt. Egy azonban nem változik. A dolgozók elhivatottsága, a gyermekekbe vetett megingathatatlan hit a generációk sikerének alapja. Az elődök által kijelölt utat követik a mai dolgozók, figyelve, hogy tudásukat fejlesztve nyitottak legyenek az újra. Az óvodai nevelő munka napjaink változó világában egyre nagyobb kihívás elé állítja a nevelőket. Arra törekszünk, hogy a gyerekek megmutathassák a bennük lévő tehetséget, összhangot és a mérhetetlen nagy szeretetet, amivel mosolyt csalnak szívünkbe. Ahogy Dosztojevszkij mondta: „A gyermektársaság gyógyír a lélekre” - hallhattuk.

A soron következő előadásban a Szivárvány csoport énekcsokra csalt könnyeket a nézők szemébe. Grempsperger Mónika, Bolya-Polányi Olga, Kertész Lászlóné tanítása és Nagy Richárd református lelkész gitárkísérete joggal eredményezett nagy tapsot. Hátra volt azonban még az est fénypontja egy beígért különlegességgel.

 

 

Először a mezőfalvi óvodabálok történetében Anya-fia táncot láthatott a közönség, majd az elmúlt évek sikeres hagyományaihoz hűen az előbb látott produkcióra az Apa-lánya tánc tette fel a koronát. A rendezvény további részében szülők, nevelők, gyerekek együtt báloztak a Turi zenekar zenéjére. Éjfél előtti percekben pedig megszegték azt az ünnepi tortát, amit az óvodabálok 90 éves évfordulójára készítettek.

Alant a képre kattintva indul a videó!

Share