28 | 03 | 2024
Főmenü
Események
March 2024
M T W T F S S
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Ragyogó baracsi eredmény a Malom Európa-bajnokságon

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

 Balról jobbra: a 8. Sánta Elemér, a 4. Orbán Csaba, a 3. Volman Ferenc,  a 2. Karl-Heinz Andraschko és az 1. helyet megszerző Bándi György
 
 
 
 
 

 

Ragyogó baracsi siker a Malom Európa-bajnokságon

Volman Ferenc a harmadik helyen végzett az öt nemzet, tizenkilenc játékosát asztalhoz ültető megmérettetésen.

 

A baracsi fiatalember már nem először bizonyított hazai és nemzetközi versenyeken. 2018. május 5-6-án a budapesti négycsillagos Danubius Hotel Flamenco adott otthont a rangos eseménynek, ahol impozáns, tágas teremben mérették meg magukat a sportág legjobbjai. A rendezvényről a dobogós helyezést elért Volman Ferenc informáltaa Mezőhírt.

 

- Ezen a versenyen két kivétellel a világ legerősebb játékosai is indultak. Részt vett a svájci Alain Flury, a sportág legendája, aki 11-szeres Európa-bajnok, az immáron négyszeres Európa-bajnok Bándy György, a kétszeres Európa-bajnok Karl-Heinz Andraschko, a tavalyi Bayerwald-cup győztes, többszörös EB-dobogós Volman Ferenc, továbbá a magyar nagymester, Kovács Dániel és a két székely játékos, a csíkszeredai Sánta Elemér, aki tavaly épphogy lemaradt a Bayerwald-cup elsőségről, valamint a versenyújonc székelykeresztúri nagymester Orbán Csaba. Joggal mondható el erről a budapesti bajnokságról, hogy ez volt minden idők legerősebb versenymezőnye!

A fejenkénti gondolkodási idő 7-7 perc volt – folytatta a beszámolót Volman Ferenc. Mindenki játszott mindenkivel oda-vissza alapon. Kicsit nehezen indultam játékba. Egyszer ki is kaptam az első nap Sánta Elemértől. Ennek ellenére hármas holtversenyben a 2. helyen fejeztem be a küzdelmeket a napvégére. A második napra a sorsolásom nem volt épp kedvező. Az első helyen álló Bándy Györggyel és a harmadik Orbán Csabával is játszanom kellett. Ráadásul ezen a napon maradtam ellenfél nélkül a páratlan számú nevező miatt. Tehát nekem három ellenfél jutott, míg pl. Orbán Csabának négy, így előnyből indult. Bándy Györggyel végül két döntetlenben állapodtunk meg. Jöhetett a mindent eldöntő utolsó forduló az erdélyi Orbán Csaba ellen, akivel szemben muszáj volt legalább 3 pontot szereznem, különben csak az 5. helyet kaparintom meg.
Meglepetésre kétszer is nyertem, így megint csak sikerült megszereznem a 3. helyezettnek járó kupát 51 ponttal – ismertette a verseny rövid történetét Volman Ferenc a baracsiak nemzetközileg is jegyzett malomjáték versenyzője.

 

 

 

 

 

 

Share