19 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Bringatúra 2018

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

 

Ismét nyeregben a Magyar! Újra nagy siker volt a Dunaújváros – Mezőfalva – Dunaújváros bringatúra.

Remek buli és nagyon egészséges is! Mezőfalvára egy kivétellel épségben és jókedvvel érkeztek meg a bringatúrások. Tíz hónapostól a hetvenhárom évesig korosztályfüggetlenül több mint ezren tekerhettek a résztvevők. A legnehezebb szakasz a nagyvenyimi halas tónál lévő hosszú emelkedő, egészen a régi néven emlegetett kenderáztatóig – mondták többen is a túra résztvevői közül a mezőfalvi pihenőben.

További fotók a rendezvényről itt! >>>

 

Ismét megtelt a mezőfalvi Piac tér parkja kerékpárosokkal a 34. bringatúra alkalmával. Családok, barátok, ismerősök és ismeretlenek pattantak biciklire, hogy teljesítsék a Dunaújváros – Mezőfalva közötti kétszer 14 kilométeres távot. A városból kilenc órakor rajtoló kerékpáros sereg alig egy óra alatt ért Mezőfalvára, ahol a megszokott forgatókönyv szerint hűsítővel, szervizzel, információkkal várták a résztvevőket. Természetesen a legek és különlegességek sem kerülték el a szervezők figyelmét, így hangosbemondón keresték a legmesszebbről érkezőket, a legidősebb és a legfiatalabb résztvevőket. A messzi-földről származók sorában többek között Nagyatádról, Tabról, Az ukrajnai Ungvárról is jöttek tekerni. Közülük talán a legtávolabbi országból Portugáliából Kántor Csaba és barátnője Filipa Ferreira érkezett.

1945-ös születésű Kis Mihály és barátja az 1947-es Nagy József BAracsról érkezett. Mindne évben részt vesznek!

 

A legidősebb túrázó titulusért is nagy volt a verseny. Végül két baracsi jó barát az 1945-ös születésű Kis Mihály és az 1947-es Nagy József között dőlt el a képzeletbeli dobogó első foka. Szép számmal vettek részt a túrán kisgyerekes családok. Voltak, akik Mezőfalváról direkt azért utánfutóztak be Dunaújvárosba, hogy maguk is végig tekerhessék a távot. Ilyen volt a mezőfalvi Kovács család, akik három gyerekkel indult útnak, és ahogy láttuk a mezőfalvi regisztrációnál épségben, jó kedvben teljesítették a túra első szakaszát. A családfő reménye szerint a visszaútnál sem lesz gond.

Az Arany János Általános Iskola 7.a csapata másodszor bringatúrázott

 

Nagyon vidám hangulatban találtuk a Dunaújvárosi Arany János Iskola 7.a osztályának tanulóit. Kovács Márk, Kovács Máté, Eszenyi Milán, Hederics Norbert, Mihalovics István, Tóth Dominik második alkalommal vettek részt a bringás megmérettetésen. Alaposan megizzadtak a nagyvenyimi dombon felfelé, de ennek ellenére az első húszban benne voltak a fiúk. A nagy tömegben való biciklizés sem zavarta őket, ügyesen keresték az üres helyeket – mondták lapunknak a mezőfalvi pihenőben. A mezőfalvi Piac téri parkban a hűsítő mellett kerékpár javító állomás is szolgálta a tekerők komfortját. A szervizpont szerelői érdeklődésünkre elmondták, sokan nem fordítanak kellő figyelmet a biciklik megfelelő műszaki állapotára. Például a nagyobb túrák esetén érdemes lenne szakemberekkel átvizsgáltatni a szerkezeteket. Nemcsak a könnyű és jó kerékpározás miatt, de a balesetek elkerülése miatt is fontos lenne. Az idén viszont jóval kevesebb defektet kellett javítaniuk. Idáig csak egy jelentkező volt. Általában a váltón, a fékeken és a küllők feszességén állítanak az ilyen alkalmakkal – foglalták össze a bringatúrás tapasztalatokat a kihelyezett szerviz szakemberei.

A rövid pihenőt követően időben és rendben indult visszafelé a kerékpáros menet, hogy újabb 14 kilométer után megérkezzen a célállomásra a Dunaújvárosi Városháza térre.

Visszafelé is rendben, fegyelmezetten

 

A képre kattintva elindul a videó!

 

 

Share