22 | 05 | 2019
Főmenü
Események
May 2019
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Véletlen kép

Varga Gábor országgyűlési képviselő Mezőfalvával ismerkedett

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

 

Varga Gábor országgyűlési képviselő Mezőfalvával ismerkedett

Különleges látogatója volt május 22-én Mezőfalvának. A körzet országgyűlési képviselőjét Varga Gábort látta vendégül a falu. A képviselő lapunknak már korábban elmondta, mind a 35 települést szeretné végiglátogatni, melynek első állomásaként Mezőfalvával mélyebben is megismerkedik.

 

A program embert próbálónak is nevezhető, hiszen reggel 8.30-tól munkareggelivel indul a Polgármesteri Hivatalban, majd templomlátogatás, az I. világháborús emlékmű, a Rendőrőrs megtekintése adott lehetőséget a falu problémáinak mélyebb megismerésére. Utána látogatás a Családi Napköziben, Egészségházban, könyvtárban. Délben ebéd a menzán, majd szőlőhegyi túra várt Varga Gáborra. A nap folytatásában látogatás a laktanyához, az új járda megtekintése, iskolai vendégség, a Szociális, Családsegítő és Gyermekjóléti Intézmény megtekintése, a Mezőfalvai Tündérkert Óvoda és a konyha fejlesztésének megismerése szerepelt. A késő délutáni programban találkozás a civil szervezetek képviselőivel, informális testületi ülés és a helyi Fidesz aktivistáinak meglátogatása tette teljessé az országgyűlési képviselő Mezőfalván eltöltött napját.

 

A civil fórum szünetében kértünk interjút a képviselő úrtól, melyben az iránt érdeklődtünk, milyen benyomást és tapasztalatokat szerzett az első falulátogatási alkalommal?

- Az első benyomásként egy kissé álomszerű a dolog, de akikkel ma találkoztam, azok megerősíthetik, mennyire jóleső érzés végigmenni a településen. Találkozni szinte az összes olyan gonddal, problémával és örömmel, ami a községben jelen pillanatban létezik. Rendkívül jó dolog beszélni az emberekkel, intézmények képviselőivel, dolgozóival, vállalkozókkal. Lehet másoknak soknak tűnik egy nap erre, de ahogy viccesen megjegyeztem, a következő alkalommal egy hét is kevés lesz, hogy azt mondhassuk, ez egy egész volt. Nagyon kellemes benyomásaim vannak, hiszen négy éven keresztül többször is találkoztunk. A mostani program azonban mélységében és horizontálisan is más. Például mikor az ember kimegy Szőlőhegyre és gyakorlatilag is megtapasztalja a rögvalóságot, miért probléma a községek hasonló területei, akkor átfogóbb képet kap a valós gondokról. Voltak olyan emberek, akikkel már többször találkoztam, de ilyen mélységben nem beszélgethettem. Egy köszönés, vagy kétperces érintkezés esetén nem jutunk elég közel a lakókhoz. A vendégség egyben jó lehetőség a kapcsolatok erősebb kialakítására, hiszen mindenkinek nagyon jó érzés, hogy eljöttél, érdeklődsz az élete, a problémái, az örömei iránt. Nagyon furcsa dolog ezt átélni. Azt már most látni, hogy a település az elmúlt évek forrásainak és fejlesztéseinek köszönhetően kezd összeállni. Viszont nagyon sok olyan apró dolog van, amit saját, illetve pályázati forrásokból lehet orvosolni az elkövetkezendő időszakban. Ezek majd az itteni életet elviselhetőbbé, jobbá teszik. Végigmentünk az egészségügyi intézményeken, melyek teljesen felújítottak, megfelelő emberi erőforrással rendelkeznek. Meglátogattuk az iskolát, óvodát, a szociális ellátó rendszert. Ezek közül kiemelkedik az infrastrukturálisan megújuló óvoda, az iskola elnyert EFOP-os pályázatával is dolgoznak. Ha ezek megvalósulnak, akkor teljesen rendben lesznek az intézmények, melyhez kapcsolódik a kitűnő szakmai háttér is. Azt gondolom – folytatta a tapasztalatok értékelését Varga Gábor – ennek a falunak a közösségi élet fokozására kellene még nagyobb hangsúlyt fektetnie. Azok a nüansznyi dolgok, amiket infrastrukturálisan még meg kell csinálni, azok a jövőben megoldhatóak. Csinosítgatni kellene a települést és még számos apró feladat vár elvégzésre. Nem mondható, hogy minden rendben van, semmi tennivaló, de az látható, hogy itt az emberek nyitottak, érdekli őket lakóhelyük állapota és hosszú távú terveik vannak. Tehát úgy látom, élhető falu most Mezőfalva, jók az intézményi adottságok, azok az emberek, akik a civil életben fölvállalják a csoportok működtetését, vezetését. Szerintem minden lehetőség megvan a településnek a fejlődésre.

- Zárásul, vendégként miként érezte magát Varga Gábor?

- Rendkívül jól! Nagyon sok gyerekkel találkoztam a bölcsődétől az iskoláig. Sokan akartak velem fényképezkedni, de mondtam, ha eljuttok a parlamentbe akkor inkább ott fotózkodjunk együtt. Rengeteg babakocsit tologató kismamát láttam, tehát kitűnően éreztem magam. Sokkal jobban látom a problémákat és azokat a jó dolgokat, amik történnek, mint ha ezt a napot nem töltöttem volna itt – összegezte a benyomásait az országgyűlési képviselő.

A választási körzet községeinek meglátogatása május 24-én, csütörtökön Baracson folytatódik.

 

 

Share