20 | 01 | 2019
Főmenü
Események
January 2019
M T W T F S S
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Véletlen kép

Élő hagyomány Mezőfalván a szüreti vigasság

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Fotók a rendezvényről itt! >>>

 

Élő hagyomány Mezőfalván a szüreti vigasság

Magyarok és svábok együtt őrzik őseik népszokásait. Tizenhárom fogat, tele néptáncosokkal, civil szervezetek tagjaival és még sok falubeli családdal, gyerekkel. Hét-nyolc lovas betyár kísérte a menetet, és így indult a mezőfalviak 2018-as szüreti felvonulása. Az utcai kanyargós vigadalom után az iskola tornatermében folytatódott hajnali háromig a szüreti mulatság.

Rengeteg kép itt! >>>

Az elmúlt évek forgatókönyvei mentén, az idén is a Mezőfalvi Tájháznál gyülekeztek a felvonulók. Sváb és magyar népviseletbe öltözött táncosok járták a táncot. A falu utcáin meg-meg állva kihirdették az esti mulatságra szóló meghívót. A színes és igen jókedvű forgatag este hat órára ért az iskola tornaterméhez, ahol kis szusszanás után kezdetét vette a hagyományos mezőfalvi szüreti bál. Az idén színpadra lépett a Mezőfalvi Német Nemzetiségi Gyermek Tánccsoport, A Mezőfalvi Német Nemzetiségi Felnőtt Tánccsoport, az Adonyi Rozmaring Tánccsoport, a Vértesboglári Német Nemzetiségi Tánccsoport, és a mezőfalvi szüreti bálok történetében először a Nagyvenyimi Néptáncegyüttes. A bálon a talpalávalót a nagy sikerű Schwowischi Buam zenekar szolgáltatta. Az idén megválasztásra került a szüret szépe is. Erről Bán Balázs írt közösségi oldalán:

 

(Bán Balázs felvételei!)

„A Szüret Szépe és a A Szüret Legfessebb Férfije címet is meghirdettük az idei mezőfalvi Szüreti Mulatságon, íme a helyezettek és a győztesek külön is Érdekesség, hogy a két győztes az életben egy pár – Vértesboglárról. Gratulálunk az Álompárnak!”

 

A bál egyik érdekessége volt még az iskola aulájában közzétett kiállítás, melyben a régi mezőfalvi szüreti bálokról kaphattunk képes információt. Külön köszönet érte a szervezőknek! És hogy milyen is volt az idei szüreti mulatság a Mezőfalvi Német Önkormányzat és a Mezőfalvi Kiss Kálmán Művelődési ház szervezésében, arról tanúskodjanak a képek és a Mezőhír videó összeállítása!

 

És végül a rendezvényről készült videó az alábbi képre kattintva érhető el!

 

 

Share