28 | 03 | 2024
Főmenü
Események
March 2024
M T W T F S S
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Valentin-napi bálon táncoltak a gyerekekért

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Valentin-napi bálon táncoltak a gyerekekért

A gyermekek támogatását, szülők, pedagógusok, diákok közötti együttműködés erősítését tűzték ki célul – méghozzá nagy sikerrel!

Az idén is óriási sikerrel zajlott Mezőfalván a Petőfi Sándor Általános Iskola Szülői Munkaközössége által szervezett Valentin-napi jótékonysági bál. Talán már senkinek sem kell mondani, a mai világban mit is jelent Valentin napja, hiszen az a szerelemről, a szeretetről szól. Ez utóbbiról is tanúbizonyságot tettek a mezőfalviak, mikor több mint kétszázan foglaltak helyet a rendezvény asztalainál.

Több mint kétszázan foglaltak helyet az iskola szülői munkaközösségének Valentin-napi jótékonysági bálján

További fotók itt! >>>

- A nagyszámú érdeklődés visszaigazolás részünkre, hogy ezen esemény létrehozására érdemes munkát, energiát áldoznunk – hallhattuk Kovácsné Virág Anita szülői munkaközösség-vezető köszöntő beszédében. Cél minden esetben az itt tanuló gyermekek támogatása, a szülők, pedagógusok, diákok közötti együttműködés erősítése. Az adományoknak köszönhetően az osztálykirándulások, az intézmény által szervezett tanulmányi versenyek díjai és vendéglátása, gyereknapi rendezvények, valamint a tanév során felmerülő egyéb költségek fedezésére nyújt segítséget a szülői munkaközösség. Ezen kívül még számos programmal – mint például az iskolai papírgyűjtések – próbáljuk minél jobban és hatékonyabban támogatni az intézményben tanuló diákokat. Rendezvényeink sorában kiemelkedő szerepe van a Valentin-napi bálnak, amely kitűnő lehetőséget biztosít a gyerekek és tanáraik számára, hogy a nehéz, fárasztó, de egyben kitartó munkájuk eredményét szüleik és az érdeklődők számára megmutathassák – ismertette a rendezvény fő mondanivalóját a szülői munkaközösség elnöke.

 

A felvezető szavak után a diákok műsora következett, melyben az idén is színvonalas produkciókat is láthattunk. Elsőként a hetedik évfolyamosok „Halleluja” című, karácsonykor már bemutatott táncát láthattuk Konc Tímea betanításában. Másodikként az iskola gyermekkórusa a Delta együttes slágerét a „Harangvirágokat” énekelte Balogh Tímea vezényletével. Hangszeres szólóban Molnár Maja zongorán, Koncz Levente klarinéton, Balogh Tamara fuvolán mutatta meg tehetségét. Felkészítő tanáraik voltak Tótin Katalin és Tótin István. Népi énekes formációban Alföldi népdalcsokorral készültek a népi ének tanszak tanulói Balogh Tímea útmutatásai alapján. Közönség elé lépett két fergeteges számmal a Mezőfalvi Német Nemzetiségi Tánccsoport Simon István vezetésével. A hatodikosok karácsonyi műsorának újra bemutatása Hajas Erika tanárnő nevéhez fűződik, aki a német nyelvi tanítás mellett színjátszásban és táncban is szép sikereket érel tanítványaival. Ezúttal a finálét rendezték „színpadra”. És végül, de nem utolsó sorban következett az ünnepi báli műsor koronája, a végzősök tánca. Az idén, a hagyományokat megszakítva nem az alapítványi keringővel léptek fel a gyerekek, hanem a rendezvény jellegéhez igazítva valódi örömtáncot, egy pörgős, vidám cha-cha-cha koreográfiával örvendeztették meg a közönséget. A tánc Ványi Ildikó betanításának köszönhető.

További fotók itt! >>>

 

A diákok műsora után hajnalig tartó bálon mulattak vendégek, melyben nagy szerepet kapott az iskolai diákjainak címzett adományozás is. A jó hangulatról pedig a mezőfalviak régi ismerőse, a Turi zenekar gondoskodott.

A képre kattintva elindul a  videó!

Share