19 | 06 | 2024
Főmenü
Események
June 2024
M T W T F S S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Amikor utoljára szóltak a szirénák - Fribák Mihálytól búcsúztunk

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

                          

 

Amikor utoljára szóltak a szirénák - Fribák Mihálytól búcsúztunk

Szombat délelőtt a mezőfalvi temetőben családtagok, barátok, ismerősök és volt kollégák kísérték utolsó útjára a május 23-án tragikus hirtelenséggel elhunyt Fribák Mihályt, nyugdíjas tűzoltót, a Mezőfalvi Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnok-helyettesét. Távozásával nem csak a tűzoltókat érte nagy veszteség, de Mezőfalva közösségi élete is szegényebb lesz ezután egy remek emberrel.

                

 

Misi bácsi történelmi lábnyomot hagyott maga után, melyet majd méltón őrizhetnek rokonai, követői, tisztelői. A búcsú pillanataiban az elmúlás fájó érzése mellett jószívvel emlékezhettünk a sok szép együtt töltött időre is. Megannyi közös munkára, akcióra, rendezvényre, vagy éppen a kertben, illetve a horgászás közben eltöltött beszélgetésekre. Fribák Mihály mindig is a közösségnek élt, hiszen nélküle nem lehetett falunap, gyereknap, mikulás napi rendezvény, téltemetés és egyéb falubeli megmozdulás. Mellette a rádióját, telefonját állandóan bekapcsolva tartotta, mert mindig készen állt, ha szükség volt a segítségére. Tűzeseteknél, katasztrófavédelmi helyzetekben, baleseteknél és szinte minden helyzetben számíthattunk közreműködésére. Ilyenkor, mikor számára utoljára szólnak a szirénák, nagyon szomorúak vagyunk. Tudjuk, az idő majd begyógyítja a fájó sebeket. Mi pedig méltón őrizzük Misi bácsi szép emlékét, ahogy majd a nevét is a felújításban hamarosan befejezéshez érő mezőfalvi tűzoltó szertár is. Legyen neked könnyű a föld Misa bácsi!

Ui: Ha éppen ráérsz odafönn, azért néha nézz le ránk! Mi ugyanolyan szeretettel gondolunk rád, mint mikor köztünk voltál!

                   

Share