18 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Szép emléked megőrizzük Fribák Mihály

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

A Mezőhír Misi bácsi emléke előtt egy fotógalériával tiszteleg >>>

 

Lesújtó hírt kaptunk ma reggel az ismert közösségi csatornán, miszerint váratlan hirtelenséggel 67 éves korában elhunyt Fribák Mihály Mezőfalva Önkéntes tűzoltó Egyesületének parancsnok-helyettese. Személyével nem csak egy remek tűzoltó kollégát veszített el a település, hanem igazi közösségi embert is. 

 

Mezőfalva Nagyközség Önkéntes tűzoltó egyesülete

Mély megrendüléssel, és hatalmas fájdalommal tudatjuk, hogy Fribák Mihály, egyesületünk parancsnok-helyettese, életének 67. évében a mai napon örökre megpihent.
Misa bácsi közösségért tett munkája példamutató volt, bármikor számítani lehetett rá az élet bármely területén. Önkéntes tűzoltóként is mindig kimagasló munkát végzett, szabadidejében is a hivatástudat vezérelte. Egy igazi példakép volt.
Hiánya óriási űrt hagy maga után.
Drága Misa bácsi! Legyen Neked könnyű a föld!
 
 

Fribák Mihály 1956. május 1-én született Sismándon, ott is gyerekeskedett 1971-ben lépett be az IFI Önkéntes Tűzoltó Egyesületbe. Egy évre rá már a felnőtt egyesület tagjává vált a Mezőfalvai Mezőgazdasági Kombinátban. 1982-ben szerelt fel hivatásos tűzoltónak Dunaújvárosban, majd betegsége miatt 1992-ben nyugdíjazták. A sok tűzoltó év nem múlt el nyomtalanul, a nyugdíjas éveiben mindig megdobbant a szíve egy-egy sziréna hallatán. Örömmel látta egy falunapon, hogy pár fiatal újraélesztette az ÖTÉ-t Mezőfalván. 2010-ben csatlakozott hozzájuk. Nagy szakmai tudással végezte munkáját, tapasztalatait igyekezett átadni az „utódoknak”. Többet tanultak tőle a fiatalok, mint a tanfolyamokon, hiszen a gyakorlati tapasztalat átadása pótolhatatlan. Misa bá nélkül nem volt vonulás. Kora ellenére mindig első sorban harcolt a „vörös kakas” ellen (ez a szava járása). Utolsó harca péntek este volt, ahol természetesen a sugárcső az ő kezében volt…

Dunai árvíz, kulcsi földcsuszamlás, 2013-as hófúvás, gyakorlatok vagy közös pecázások? Mindenhol ott kellett lennie. Nyugdíjasként a szertár és a szer ellenőrzése, karbantartása, tisztítása minden nap a reggeli körútjának része volt. Hivatásos és önkéntes munkásságának elismeréséül 2018-ban Szent Flórián Érdemrendben részesült!

 

A falu társadalmi rendezvényeinek aktív szereplője, többek között sokáig ő volt a falu tűzoltó Mikulása, a gyereknapok „tűzoltó bácsija”. Aktívan részt vett a Sárgarózsa Nyugdíjas klub életében, a „Nyolcak” közös főzéseiben. Faluszerte ismert volt a pirospaprikája, fokhagymája és szeretett virágos tornáca. Civil tevékenysége miatt a gyerekek, felnőttek egyaránt szívükben tartják a köztiszteletben álló Fribák Mihályt.


 

Az Önkéntes Tűzoltó Egyesület egyhangú döntése szerint, felújítás után a Tűzoltó Szertár -örök emlékként -az ő nevét fogja viselni.

 


 

 

Share