25 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Ballagtak az óvodások Mezőfalván

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Sok kép a ballagásról itt! >>>

 

Ballagtak az óvodások Mezőfalván

A könnyes szemeknek nyoma sincs már. Vidám gyermeksereg várta péntek délután a szülőket, rokonokat a Mezőfalvai Tündérkert Óvoda udvarán, hogy végső búcsút intsenek a kisgyerekkor helyszínének, az óvodának. Az idén ötven kis óvodás vállára akasztották fel a ballagók tarisznyáját.

Benne a sok szép emlékkel, élménnyel, melyet a három vagy négy év alatt gyűjthettek össze a gyerekek. A három ballagó csoport, ahogy a hagyományok Mezőfalván tartják, ezúttal is az óvoda kertjébe vonult le, ahol rengeteg szülő, rokon előtt mondhatták el verseiket, búcsúzó szavaikat. Az ünnepségen részt vett Márok Csaba Mezőfalva polgármestere, Deák Károly a Petőfi Sándor Iskolafejlesztési Alapítvány elnöke és a leendő elsős pedagógusok, Szabóné Kovács Erika, Kolozsi Krisztina, Csibrikné Dobai Orsolya és Császár Enikő, Először Kovácsné Huber Zita az óvoda vezetője köszöntötte a ballagókat és a megjelenteket, majd Deák Károly alapítványi elnök adta át az alapítvány ajándékát, egy 200 000 Ft értékű utalványt, mellyel udvari játékok beszerzését kívánja támogatni. Ezután az óvoda vezetője az ünneplőkhöz fordult beszédével.

                       

 

Képek még itt! >>>>

 

 

- Nagyon gyorsan elszaladt az a három, négy év, amit ebben az intézményben töltöttetek. Itt is jó volt, de vár már benneteket az iskola, a sok új barát. Tolltartótok lesz és benne a ceruzák. Csendesebbek lesztek, úgy könnyebb a tanulás. Szőke, barna óvó néniktől, dadus néniktől elköszöntök, akitől a sok csodát tanultátok. A játékokat már el tudjátok rakodni szépen. Hiányozni fogtok, mert szeretünk benneteket, azonban mégis el kell hagynotok az óvodát! Jön majd a számolás és az olvasás. Egy dolog nem lesz a suliban, a délutáni alvás! Iskolások lesztek, aki többé nem óvodás. Ne sírjatok anyukák! Ez csak az első ballagás. Azt mondják, elszállnak a gyermekévek. A mesék helyébe a gondok lépnek. De amíg éltek, nem felejtitek el az oviban mi volt a jeletek, az ebédnél hol volt a helyetek. Hálásak vagyunk minden jóért, kedves szóért. A dadus néni mosolyát, kedves, biztató szavát viszitek magatokkal tovább. Az emlékek lehet, megfakulnak. A színes képek mind elhalványulnak, de a mesék, a versek, kis dalok, színek, ízek, illatok mind azt súgják, itthon vagytok. Szívből tette az óvó néni, hogy szépre, jóra oktatott, mosolyával biztatott. Azt mondta: Jó gyerekek vagytok! Ahogy mondani szokás, az egyik szemem sír, a másik nevet. Sír, hiszen fáj a búcsú, nagyon fogtok hiányozni nekünk. De nevet is, mert megtudjuk, milyen jól fel fogjátok találni magatokat az iskolátok világában, milyen magabiztosak lesztek, könnyen alkalmazkodtok majd az új szokásokhoz és megjegyzitek az új szabályokat. Izgalmas élményekkel gazdagodtok és rengeteget fontos dolgot tanultok!

                 

 

 

Kedves Szülők! A mai nappal nemcsak gyermekük életében, de az Önök életében is lezárul egy fejezet. Véget érnek az ovis szülői évek. Bízom benne, hogy olyan nagy szeretettel idézik majd fel ezt az időszakot, mint mi a Tündérkert Óvoda dolgozói. Emlékszem az első találkozásnál mennyire örültem, hogy megtiszteltek minket a bizalmukkal és ránk bízták legféltettebb kincseiket. Úgy érzem, a későbbiek során is kölcsönös volt ez a bizalom. Köszönjük Önöknek a sok segítséget, az állandó megerősítést, hogy azonosak a céljaink – hallottuk Kovácsné Huber Zita intézményvezető óvodásokat búcsúztató beszédében.

A program befejezésében a ballagtató és a ballagó óvodások rövid műsorát láthattuk, majd az intézményért sokat dolgozó szülői munkaközösség tagjai vehettek át apró jutalmat a sokéves munka köszöneteként. Végül a lufik kiosztása után a gyerekek a szülőkkel kézen fogva hagyták el a kisgyermekkor eddig megszokott helyszínét, az óvodát.

Share