24 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Épp csak lemaradt a dobogóról Mezőfalva

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

 

Épp csak lemaradt a dobogóról Mezőfalva

Évet zárt a Medosz SE. Értékelések és díjak átadása szerepelt a programban. A következő bajnokságra hatékonyabb és egységesebb csapatot szeretnének összerakni.

               

 

- Felemás érzéssel zárhattuk a 2021-2022-es idényt a Megyei II. osztály felnőtt csoportban – kezdte az évet összefoglaló gondolatait Cseke Ottó elnök. Két korosztály mínusszal indultunk ebben az évben. A bozsikosok nagyon jó eredményekkel, kiválóan szerepeltek. Az utánpótláscsapatok közül az U16 és U19 teljesítménye értékelhető. A felnőtteknél pedig nagy álmokat dédelgettünk, hogy eredményes bajnoki fordulók után akár a Megye I. osztály felé is kacsingathatnánk. Sajnos az utóbbi nem jött össze. A gazdasági helyzet végre stabilizálódott. A kevés bevétel mellett nehéz volt gazdálkodni. Remélhetőleg a hamarosan felálló új elnökséggel nagyobb lendületet kaphat az egyesület. Természetesen az évzáró egy nagyon alkalmas időpont az edzőkkel, a játékosokkal való egyeztetésre, amit szintén tervezünk összehozni, hogy világosan lássuk a jövőt. Az új elnökséget Deák Károly, Horváth Béla, Zsákovics István, Török Zoltán, Hatvani Norbert, Udvardi Tibor és jómagam, Cseke Ottó alkotja. Mi heten kaptunk felhatalmazást, hogy az elmúlt évekhez képest maradandóbbat alkothassunk.

A folytatást illetően Cseke Ottó kiemelte, megpróbálnak elindulni egy pénzkereső, támogatói irányba. Mindenki érzi a saját pénztárcáján, mennyire megváltozott a világ és benne a gazdasági helyzet, melyhez a futballnak is igazodnia kell. Ennek tudatában próbáljunk gondolkodni – zárta évértékelőjét az egyesület elnöke.

Másodikként Márok Csaba, Mezőfalva polgármestere szólt néhány szót. Beszédében kiemelte, elvárás volt, hogy megújuláson essen át a vezetőség. Az egyesületbe bekerült emberek személye biztosíték lehet erre, és segíteni fogják a mezőfalvi labdarúgást. Számára személyesen is fontos, hogy működjön Mezőfalván a labdarúgás. Az önkormányzat mindig is kiállt amellett, hogy ezt a létesítményt fenntartsa. Az idei évben 4.5 millió forintos támogatást biztosítottak. A környékben kevés önkormányzat tud ilyen összeget a futballsport mellé odatenni. Annak is örülünk, hogy ilyen sok fiatal kap sportolási lehetőséget az egyesület működése során. Szerencsére a nézőszámok is emelkedtek az utóbbi időben és a vezetőség majd eldönti milyen irányban tart majd a bajnokságban a Medosz SE. Fontos, hogy együtt szurkoljunk és támogassuk a hazai futballistákat – hangsúlyozta Márok Csaba polgármester.

Deák Károly elnökségi tag szintén az egység fontosságára hívta fel a focisták figyelmét. Jó együttműködést ígért a jövőt illetően.

A rendezvény utolsó értékelőjében Bakos János a felnőtt csapat edzője összegezte az idény tapasztalatait.

- Igazából az őszi és a tavaszi szezon között nem volt nagy különbség. Ősszel 25 pontot, tavasszal 23 pontot szerzet a csapat. Sajnos a dobogót két pont híján nem érhettük el. A csapat a legtöbb rúgott gól listán a harmadik és a legkevesebb kapott gólokban is ez az eredmény. Legjobb gólkülönbségben pedig másodikként végzett Mezőfalva, tehát ez is azt mutatja, hogy ennek a társaságnak a dobogón kellett volna végeznie. Sajnos ilyen szempontból csalódás az összegzés. Az viszont kiemelendő, hogy a tavaszi 13 mérkőzés négy találkozóján a 11 játékosból nyolc mezőfalvi volt, akik itt laknak a faluban. Ez óriási dolog, mert mezőfalvi játékosok adják ennek a csapatnak a gerincét, más együtteseknél ez nem mondható el – hallhattuk az edző értékelésben. Bakos János megemlítette még a szurkolók nem mindig lokálpatrióta viselkedését, ami jó lenne, ha változna, mert nagyon fiatalok fociznak ebben az együttesben és nagyon kell a biztatás. Kritika érte a játékvezetői küldés tematikáját is, melyben szinte csak idegen dirigenseket küldtek a meccsekre.

Sümegi István több évtizedes munkásságáért vehettet át elismerést. (Tarr Józsefet távollétében köszöntötték)

A Medosz SE évzárója nem csak az értékelésekre adott alkalmat, de egyben remek lehetőség, hogy a csapatért évtizedekig sokat tevő emberek munkája is kiemelésre kerülhet. Ilyen volt az az ünnepélyes pillanat is, mikor Cseke Ottó elnök ezt a sok évtizedes hozzáállást, segítséget és támogatást köszönte meg Tarr Józsefnek és Sümegi Istvánnak. A rendezvény vacsorával és közös beszélgetéssel zárult.

 

 

Share