24 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Ünnepeltek a mezőfalvi idősek

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Ünnepeltek a mezőfalvi idősek

Karácsony a Sárgarózsa Nyugdíjas Klubnál

 

Az ünnepek közeledtével egyre erősödik bennünk a várakozás, a vágy a szeretetre, a bensőséges ünneplésre. Különösen az időskorúaknál hangsúlyos ez a lelkiállapot, hiszen a megélt hosszú évtizedek alatt család, rokonság, barátság, megértés és szeretet vette őket körül. Mezőfalván a Sárgarózsa Nyugdíjas Klub tagjai minden jelentős nevezetes napot és ünnepet megtartanak, ezzel is erősítve azt az összetartást, ami mai napig élteti őket. Így év vége felé, december 20-án, kedd délután a karácsonyi ünnepségükön vendégeskedtünk.

 

A program első perceiben a Mezőfalvai Tündérkert Óvoda gyermekei örvendeztették meg műsorukkal az időseket. Az adventi hétvége angyali produkcióját láthattuk, ismét fergeteges sikerrel.Természetesen nem engedték el őket apró ajándék, édesség nélkül, ezzel köszönve meg fellépésüket. A következőkben Kovács Istvánné Éva köszöntötte a megjelenteket.

                         

Fotók az ünnepségről itt! >>>

 

- Talán az egyik legnagyobb érték, hogy ilyen sokan – negyvenhat fő – eljöttek az ünnepségünkre. Az idei évben nem nagyon csökkent a létszámunk a covid miatt sem. Szomorú, de egy fő távozott tőlünk. Sajnos Fribák Misi bácsi már nem lehet közöttünk. Emlékére gyertyát gyújtottunk az adventi koszorú mellett. Természetesen minden egykori tagunkra szeretettel gondolunk és azokra is, akik valamilyen oknál fogva nem tudtak eljönni. Mi is a karácsony? Tette fel a kérdést Kovács Istvánné a folytatásban. Eben a rohanó világban sokkal több időt kellene szánnunk családtagjainkra. Nem az anyagi javak, a drága ajándék az érték, hanem az a szeretet, ami körülvesz bennünket. Örüljünk, hogy itt lehetünk egészségben, melegben, világosban. Mi magunk is próbálunk takarékoskodni az energiával. A kéthetente megtartott klubnapunk előtt egy órával fűtjük csak be a helyiséget, ezzel is igyekszünk a falu gondjain, kiadásain csökkenteni – hallottuk a takarékossági praktikát is az idősek életéből. Végül a klubvezető szeretettel ajánlotta a tagok műsorát, melyben Aranyosi Ervin és Dsida Jenő karácsonyi témájú írását adták elő. Igazán különlegesség volt az is, mikor a közelmúltban a 90. születésnapját ünneplő Németh Istvánné Juliska néni is felolvasott egy verset. Megható szép pillanat volt! A rendezvény záró mozzanatában röviden beszélgettünk vele.

    

A 90. évet novemberben betöltött Németh Istvánné Juliska néni szemüveg nélkül olvasta fel a verset

 

 

- Emlékszik még a gyerekkori karácsonyokra? - kérdeztük a jelenlévő legidősebb klubtagot.

- 1932-ben születtem. Akkoriban sokkal másabb világot éltünk. Kilencen voltunk testvérek, melyből egyet sajnos elvesztettünk. A nagy létszám ellenére mindig óriási szeretet vett minket körül. Sismándon laktunk. Sok állatot tartottunk. A mezőgazdasággal foglalkozó szüleink igyekeztek a lehető legtöbbet megadni nekünk. Ami volt, az mindig elég volt. Később beköltöztünk Mezőfalvára, ahol most is lakom. Két gyermekemtől összesen hat unoka született és egy dédunoka. Jelenleg egyedül lakom, de szoros a kapcsolat a leányommal és családjukkal. Karácsony másnapján felkeresem őket és együtt ünnepelünk – mondta érdeklődésünkre Juliska néni, aki olyan jó egészségnek örvend, hogy szemüveg nélkül olvasta fel versét a többieknek.

A Sárgarózsa Nyugdíjas Klub tagjai a műsor után még karácsonyi zenéket hallgattak, beszélgettek és jóízűen megették az ünnepi vacsorát. Reméljük, a jövő évi karácsonyi rendezvényen is hasonlóan sokan lesznek.

                               

Share