27 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Veszélyes fát vágatott ki Mezőfalva Önkormányzati Hivatala

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Fotók: Márok Csaba 

 

Veszélyes fát vágatott ki Mezőfalva Önkormányzati Hivatala

A korábbi viharokban megsérült fát a további veszélyek elkerülése miatt kellett kivágni a Kisfaludy és a Kinizsi találkozásánál. A munkálatokról szóló tudósítást Mezőfalva Önkormányzatának Hivatala küldte el lapunknak. 

Közlekedésre veszélyes fát vágtak ki Mezőfalván

Az elmúlt napok viharos időjárása okozott veszélyes helyzetet a Kisfaludy utca és a Kinizsi utca találkozási pontjánál. Az önkormányzat és segítői hamar intézkedtek a veszélyhelyzet megszűntetéséről.

Tájékoztatás fakivágásról

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy az önkormányzat koordinálásával fakivágást szerveztünk a Kisfaludy utcában a Kinizsi utcai találkozási pont mellett. A múlt héten a vihar egy szederfának egy jelentős ágát az útra borította, amit rakodógéppel tudtak csak letolni az útról annak érdekében, hogy az közlekedhető legyen. A hétfői napon megvizsgáltuk a letört ágat és annak megmaradó részét, és megállapítást nyert, hogy a fa az évek során jelentősen károsodott és annak út fölé hajló megmaradt része egy esetlegesebb, komolyabb viharnál akár tragédiát is okozhat. A megmaradó rész másik veszélyeztetése volt az, hogy a kútjaink áramellátását biztosító vezeték fölött volt, ami egy fakidőlésnél akár a falu vízellátását is veszélyeztethette volna. Kosaras autót rendeltem. Szerencsénk volt, mivel az autó kb. 20 percen belül megérkezett. Köszönöm a fakivágásban segítséget nyújtók segítségét, Pethes Bálintnak és munkatársainak, a Sizso-bau Kft-nek, Papp Gábornak, aki szakszerűen a favágást végezte el, a közmunkás csapatnak az eltakarításban való részvételt és mivel a munka végzése egy országos közút mellet került sor, ezért polgárőreink két oldalról biztosították a munkavégzést. A fa kivágása káresemény nélkül megtörtént.

Mezőfalva, 2023. július 24.

                                                                                            Márok Csaba

                                                                                            polgármester

                                               

 

 

 

Share