25 | 06 | 2024
Főmenü
Események
June 2024
M T W T F S S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Mezőfalva: Elballagtak a bölcsődések

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

                                                               

Fotók itt! >>>>

 

 

Mezőfalva: Elballagtak a bölcsődések

 

Az első nagy élmény: Elballagtak a mezőfalvi bölcsődések. Ősszel már óvodába járnak. Babazsúrral búcsúztak a legkisebb gyermekkor éveitől.

 

Különleges eseményre kaptunk meghívást július 7-én, péntek délutánra a mezőfalvi Manókuckó Bölcsődébe. A szeptemberre óvodába készülő kisgyerekek búcsúzsúrján vehettünk részt, ahol gondozók, nevelők, szülők társaságában tölthettek el hangulatos és vidám délutánt az apróságok.

                         

 

- „Bölcsődésből óvodás lesz, óvodásból iskolás. Akármilyen nagy a világ, ez mindenütt így szokás” – ezekkel a szavakkal köszöntötte a megjelenteket Varga Anikó Éva, az intézmény szakmai vezetője. Ritka pillanatot élhetünk meg, hiszen az intézmény fennállása óta – elmúlt hét hónap – ez az első ballagó csoport. Tíz kisgyerek készül ősszel az oviba, melyből nyolc tudott eljönni a búcsúztatóra. Nagyon boldog és izgalmas időszakon vagyunk túl, melyben a gyerekek és szülők is jól érezték magukat. Eredményes és gyümölcsöző volt mindenki számára az eltelt időszak – hallottuk a köszöntőben. Ezután minden gyerek a ballagási szokásokhoz illően kis tarisznyát kapott a vállára, valamint a kisgyereknevelők apró ajándékkal kedveskedtek. A program része volt még egy vetítés az elmúlt hónapok bölcsődei pillanatairól, amit nagyon élveztek a gyerekek. Mellette játék és uzsonna szolgálta a remek hangulat hátterét. A rendezvény nem csak egy ünnepi ballagás, búcsúzás volt, hanem egyben remek alkalom is a szülőknek, kisgyermek nevelőknek, hogy megbeszélhessék a tapasztalatokat, javaslatokat tegyenek a még jobb bölcsődei ellátás és nevelés érdekében. Külön kiemelést kapott az a tény, hogy sokan segítették az új mezőfalvi intézményt különböző felajánlásokkal, játékokkal. Például egy udvari árnyékolóval, amíg a fák megnőnek.  

A fák pedig elég gyorsan nőnek, ahogy ezek a pici gyermekek is. Fejlődésükhöz kiváló környezet adatott, mikor megépült a mezőfalvi Manókuckó Bölcsőde. Az elköszönő Kisvakond csoportra még egészen biztosan sokáig emlékeznek.

                            

Share