23 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Mezőfalva: Szalai Bálint az ősz legjobb védője

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Szalai Bálint

Mezőfalva: Szalai Bálint az ősz legjobb védője

Szalai Bálintot a Megye I. 2016-os őszi szezon legjobb védőjének választották a fejérfoci.hu szavazásán. A 16 éves, mezőfalvi IFI-ben futballozó fiatal álma egyszer eljutni az NB. III-ba. Még csak az ősszel került fel az IFI-be, de teljesítményével a Fejér megyei internetes futballportál szavazatai alapján a mezőfalvi fiatalember kiérdemelte a fociszerető közönség megbecsülését. Szalai Bálint 2015-ben már szerepelt oldalunk hasábjain. A mezőfalvi alapítványi bálon első bálozóként a tánctudásáról adott tanúbizonyságot, hírünkben pedig megmutatjuk, hogy remek sportemberként a futball világában is megállja a helyét.

- 2010-ben Cecén édesapámtól kezdtem tanulni a foci szeretetét – emlékezett a kezdeti időszakra Szalai Bálint. Előtte a birkózást is kipróbáltam, de mára csak a foci maradt. A Fejér megyei első osztály az egyik legerősebb bajnokság, jó együttesekkel. Szerintem sok lehetőség van a futballban a fiatalok számára. Csatárként kezdtem, de az első edzőm tanácsára védőként találtam meg a helyem. A futball csapatjáték, ahol mindenki egyformán fontos. Szélső hátvédként a jobb oldalért felelek, de néha be kell segíteni középre is. Az edzői utasítások betartása mellett van lehetőség improvizációra is, így az egyéni megoldásokat is hasznosítani lehet a csapat győzelme érdekében.

Tordas ellen

- Futball karrierben miről álmodsz, és mit nyújt még a sport számodra az életben?

- Szeretnék két éven belül a felnőtteknél játszani, és ha egy NB. III-as szintig eljutnék, akkor elégedett lennék. A foci megtanít küzdeni, aminek nem csak a sportban lehet hasznát venni, hanem a tanulásban és később a munkában is. Ami számomra nagy jelentőségű, hogy segít a kudarcokat is helyesen feldolgozni, ami korábban nem volt rám jellemző – osztotta meg gondolatait lapunkkal a fiatal sportember.

A 16 éves Szalai Bálint jelenleg a dunaújvárosi Pannon Oktatási Központ gimnáziumi tanulója. Az őszi szezonban 14 mérkőzésből 14-szer volt kezdő. Három mérkőzést is törött kézzel játszott. Továbbra is Mezőfalván szeretne futballozni. Nagy Újpest rajongó. Példaképe Raphael Varane, a Real játékosa.

A 2016-os őszi IFI.  Ahátsó sorban balról a harmadik Szalai Bálint

 

Share