28 | 03 | 2024
Főmenü
Események
March 2024
M T W T F S S
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

A boksz nyáron is boksz

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Gáspár Norbert

A boksz nyáron is boksz

A vízparton vagy az edzőteremben izzadni – ez itt a kérdés? Nyár eleji laza riport a SE Sparing Mezőfalva kiválóságával Gáspár Norberttel.

Míg egyesek a nyári szabadság alatt a vízpart vagy a hegyek felé veszik az irányt, a mezőfalvi ökölvívók az edzőteremben izzadnak, mert az élet a vakáció alatt sem áll le az ökölvívóknál. Rendhagyó módon most nem a teremben, a szokásos beállított klisé szerint ültünk le egy percre Norbival beszélgetni, hanem kivonultunk a teremhez vezető feljáró lépcsőre – csak úgy lazán lógattuk a lábunkat.

- Az idén alakultunk, ezért alaposan oda kell tenni magunkat, így nem lehet a nyári időszakot kihagyni. Természetesen én is vissza akarok kerülni a vérkeringésbe, és ha versenyezni akarok, akkor keményen melózni kell – mondta első kérdésünkre Gáspár Norbert a mezőfalviak legeredményesebb ökölvívója.

- Milyen eredményeket tudtok felmutatni?

- Ha azt vesszük, hogy még kevés idő van mögöttünk, de már voltunk hat versenyen és ebből ötször jól szerepeltem, akkor elég pozitív a mérleg. Akadt benne győzelem és veszített meccs is. Utóbbiaknál szintén száz százalékot beleadtam, tehát ebből csak tanulhattam.

- 26 esztendős vagy. Miért is kezdtél bunyózni? Kaptál egy nagy pofont és úgy érezted, vissza kell adni?

- Egyáltalán nem ez volt a motiváció, inkább a bizonyítási vágy. Szerintem minden férfiban ez valahol ott van.

- Milyen célt tűztél ki magad elé?

- Mikor elkezdtem a profi szint vonzott, hiszen mindenhol ezt látja az ember. Az biztos, hogy egy olimpia vagy világverseny megnyerésénél nagyobb dolog nincs. Természetesen tisztában vagyok a korlátaimmal, mennyi idős vagyok és mikor kezdtem el, de magamból a százhúsz százalékot szeretném kihozni!

- Szerinted Mezőfalván most menyire népszerű ez a sport?

- Az indulás után az érdeklődő fiatalok körében mindenki bokszoló akart lenni. Az ökölvívást szeretik az emberek, de csinálni, bemenni a terembe edzeni, küzdeni rendszeresen, ehhez már nem mindenkinek van mersze, vagy ereje.

- A boksz miről szól?

- Ez egy összetett dolog. Alapvetően szeretni kell bármit is csinál az ember. Ugyanúgy, mint más sportoknál, itt is vannak kudarcok. Valamint a pénzszerzési lehetőség is ott lebeg az emberek szeme előtt. Ha nekem nem is, de kínálja ez a sport a megélhetést.

- Üzenet az utánad érkezőknek?

- Szerintem vágjanak bele és próbálják ki magukat. Nem veszítenek semmit! Megismerik az ökölvívást, és ami a legfontosabb megismerik önmagukat. Aztán majd eldöntik, akarják-e csinálni?

 

- Mire vagy a legbüszkébb?

- Sok olyan mérkőzés volt, ahol nagyot bunyóztam, függetlenül, hogy nyertem, vagy veszítettem. Mikor egy vesztes meccs után odajönnek hozzám és többen gratulálnak, az nagyon felemelő érzés.

- Következő állomás?

- Ezen a héten péntek megyünk Mezőkövesdre Matyó Kupára. Amennyiben tovább jutok, akkor szombaton folytatom.

A mezőfalvi bokszolók tehát nyáron sem pihennek. A jó eredmények záloga a folyamatos készülés és versenyzés, amit a SE Sparing öklözői is jól tudnak. Decemberben zárul majd a Magyar Bajnoksággal az idény. Erre készül a távlati tervekben Norbi. Mi mindenképpen szurkolunk neki és a többi sportolónak is.

 

Share