25 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Szigorú futballbüntetés Mezőfalvának!

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Fotók a mérkőzésről itt! >>>

 

Szigorú futballbüntetés Mezőfalvának!

Egy rendező, az edző és a MEDOSZ SE elnöke is elmarasztalásban részesült. A határozatok közül több hónapos felfüggesztés enyhíti az ítéletet. A határozatban nem szerepel, hogy a mezőfalvi játékos bőrszínére tett partjelzői megjegyzésnek – lefeketézés – bármilyen következménye lenne.

A Bicske elleni találkozó utáni bírókat ért atrocitások miatt négy mérkőzésre eltiltották a mezőfalvi pályát! Ebből viszont csak kettő lesz érvényesítve, a másik kettő a felfüggesztés árnyékában játszható majd. Az FMLSZ fegyelmi bizottságának határozatában az is szerepel, hogy ebből a 3. és 4. mérkőzést a rendes menetrend szerint megtarthatja a csapat, de tartózkodni kell rendbontástól. Tóth László rendezőt egy évre tiltották el a rendezői feladatok ellátásától. Masinka László edző két mérkőzésen nem ülhet a kispadon a mérkőzés után tett, játékvezetést kritizáló nyilatkozata miatt. Cseke Ottó a MEDOSZ SE elnöke sportvezetői feladatok ellátásának korlátozására kapott két hónapot, amit 8 hónapra felfüggesztettek.

Idézet az FMLSZ határozatából:

 

„FB-318/2018/2019. (10.30.)

A Mezőfalva – Bicske Megyei I. osztályú mérkőzésen történt súlyos rendbontás, a mérkőzés végén levonulás közben a játékvezetőket ért atrocitások ügyében a Fegyelmi Bizottság az alábbi határozatot hozta:

1. A Mezőfalva Megyei I. osztályú felnőtt csapatától négy (4) soron következő bajnoki mérkőzésen megvonja a Mezőfalván történő megrendezésének jogát, a Fegyelmi Szabályzat 9. §. 3/f. pont alapján. A 3. és 4. mérkőzés esetében azonban a büntetés végrehajtását nyolc (8) hónap próbaidőre, 2019. június 30-ig felfüggeszti.

2. A Mezőfalva soron következő négy (4) hazai, valamint az első idegenbeli (Sárosd elleni) mérkőzésére szövetségi ellenőrt rendelünk ki az egyesület költségére, a Fegyelmi Szabályzat 9. §. 3/d. pont alapján. Határozat szám

3. Tóth László, a Mezőfalva rendezője – a Fegyelmi Szabályzat 9. §. 2/c/2. pont alapján – egy (1) évre, 2019. október 30-ig a rendezői feladatok ellátásától eltiltva.

4. Masinka László, a Mezőfalva felnőtt csapatának edzője, a játékvezetővel szemben tanúsított sportszerűtlen magatartása miatt – a Fegyelmi Szabályzat 9. §. 2/c/1. pont alapján – mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől kettő (2) soron következő bajnoki mérkőzésen eltiltva. 5. Cseke Ottó, a Mezőfalva elnöke, sportvezetőhöz méltatlan magatartása, valamint a Versenykiírás előírásának be nem tartása miatt – a Fegyelmi Szabályzat 9. §. 2/c/2. pont alapján – kettő (2) hónapra a sportvezetői feladatok ellátásától eltiltva, a büntetés végrehajtása azonban nyolc (8) hónap próbaidőre, 2019. június 30-ig felfüggesztve. A határozat ellen 15 napon belül fellebbezni lehet a Fejér Megyei Igazgatóság Fellebbviteli Bizottságánál, a Fegyelmi Szabályzat V: fejezetében foglaltak szerint.”

 

Az érintettek így nyilatkoztak:

- Egyelőre gondolkozunk a fellebbezésen. Mindenesetre furcsa, hogy a meghallgatásunk nélkül már a megérkezésünkkor tudták, milyen módon lesznek a büntetések. Mezőfalvával már másodszor akarnak példát statuálni a szövetségben. Az előző eset még a Seregélyes elleni találkozóra nyúlik vissza, ahol a bírói ténykedést követően levonult meccs közben a csapat, és a megyei futball történetében példa nélküli 15 pontos levonásban részesítették az együttest. A többi sportegyesület vezetőinek általunk megismert véleménye alapján ismét hasonló példa statuálás áll a háttérben – Cseke Ottó a MEDOSZ SE elnöke.

- A mérkőzést követően a játékvezetők lekíséréséhez mentem és egy hátralépő bicskei játékost véletlenül könyökkel meglöktem. Gyakorlatilag véletlenül összeütköztünk, ami után természetesen elnézést kértem, hiszen nem volt szándékos. A mérkőzésről tartott fegyelmi tárgyalásra még meghívót sem kaptam, ahol esetleg védekezhettem volna – Tóth László, a Bicske elleni találkozó rendezője.

A Bicskei TV összefoglalója itt! >>>

 

 

Masinka László a mérkőzés után, és mai is vállaja a véleményét 

 

- Megítélésem szerint nincs értelme fellebbezni, mert ezen pozitív változás nem lesz. Eléggé erősnek érzem az ítéletet, pedig nem bíróverésről szólt a történet! Külön érdekessége az esetnek, hogy engem be se rendeltek, csak úgy éreztem, jelenlétemmel támogatni kell a vezetést. Az eltiltásommal nem értek egyet, mivel nem voltam sértő. Csak a véleményemet mondtam el higgadt, normális módon. Azért az szintén érdekes tény, hogy az előző meccsen a FŐNIX ellen ugyanez az eredmény született, és senki nem akarta meglincselni a bírókat. Tehát ennek, ami a bicskei találkozón történt kiváltó oka az volt, ahogy a játékvezetők ezt a mérkőzést vezették! Beszélhetünk erről, meg ragozhatjuk, de úgy gondolom, ezért nem csak a mezőfalvi közönség a hibás, hogy idáig fajultak a dolgok. A „feketézéssel” kapcsolatban: A világ minden pontján harcolnak a rasszizmus, a faji megkülönböztetés ellen. A válaszban csak annyit mondtak, ha mi ezt tovább szeretnénk vinni, akkor az érintett játékos tegyen feljelentést polgári peres módon. Hasonló szituációban, ha egy roma játékvezetőnek bekiabálom, mit fújsz! Akkor eltiltanak? Nem – hangzott a válasz. És akkor, ha hozzá teszem, hogy: Mit fújsz cigány, akkor mi lesz? Természetesen eltiltás lesz a dologból – hangzott a nem hivatalos válasz. Tehát valahol torzul az egyforma megítélés és a következményei – Masinka László Mezőfalva Megye I. osztályú csapatának edzője.

 

 

Share