29 | 03 | 2024
Főmenü
Események
March 2024
M T W T F S S
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Hatalmas mezőfalvi siker birkózásban

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Fotók a rendezvényről itt! >>>

 

Diákolimpiát nyertek a mezőfalvi birkózók!

 

A hatalmas siker mellett külön ki kell emelni, hogy a sok nagyvárosi iskola mellett egyetlen vidéki intézményként remekeltek a mezőfalvi birkózók. A döntő eseményeiről Tombor István testnevelő tanár és edző számolt be lapunknak.

 

- Február 23-24-én került megrendezésre a 2018/2019. tanévi Grundbirkózás Diákolimpia® Országos Döntője. A kétnapos versenyen az I., és II. korcsoport versenyzői mérték össze tudásukat a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címért. Az országos döntő a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ), a Budapesti Diáksport Szövetség és az ESMTK Birkózó Szakosztály közös szervezésében került megrendezésre. Az általános iskolások számára meghirdetett Grundbirkózás Diákolimpia® bajnokságba összesen 132 csapat nevezett, s végül közülük került ki az országos döntő 10-10 legjobb csapata. Az országos döntő mérkőzéseinek helyszíne a pesterzsébeti Kruj Iván Sportcsarnok volt. A rendezők a verseny rangjához méltó, pazar körülményeket teremtettek.

 

A Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola az I. korcsoportban nevezett, fiú csapatával. Az országos elődöntőkre nevezett 31 iskola közül a legjobb 10 kvalifikálta magát az országos döntőbe. Már az elődöntőben elért első helyezés is óriási eredmény volt, mely hatalmas lelkesedést adott az első-második osztályos tanulóknak. Hatalmas elszántsággal és rengeteg munkával a háta mögött vágott neki a 12 fős alakulat a megmérettetésnek. Az előzetes elvárásokat messze felülmúlva szerepeltünk, de ahogy mondani szokás, evés közben jön meg az étvágy. A csoportmérkőzések során először legyőztük a Püspökladányból érkezett Erőss Lajos Református Általános Iskolát 6:1 arányban, a második fordulóban a Pécsi Meszesi Általános Iskolát 5:2-re, a harmadik fordulóban az Orosházáról érkezett Eötvös József Katolikus Általános Iskolát, a simának mondható 7:0 arányban. A csoportban megszerzett első pozíció után következett az elődöntő, ahol a másik csoport második helyezettével kellett megküzdeni. A miskolci Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola „B” csapatával kerültünk szembe, ahol igen változatosan alakult a csapattalálkozó eredménye. Az első két mérkőzést követően Kiss Dániel, és Tombor Benedek győzelmének örülhettünk, majd három vesztes küzdelem után Fekete Csaba egyenlítette ki a párharcot. Következett a +43 kilogrammban Pesei Sándor, aki legyőzte ellenfelét, így 4:3-mal biztosítottuk be a helyünket a döntőben. A végső összecsapáson a Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola „A” csapatával néztünk farkasszemet. A küzdelem forgatókönyve teljes mértékben az elődöntőhöz hasonlóan alakult, így egy újabb 4:3-as győzelmet behúzva vívtuk ki a bajnoki címet. Hatalmas dicsőség ez a mezőfalvi iskolának és természetesen a gyerekeknek, hiszen ilyen csapatsikerben még nem volt részünk!

 

A bajnok csapat: 20 kg Kiss István Dániel, 24 kg Tombor Benedek, Görög Máté, 28 kg Kovács Hunor, Gyenei Kevin, 32 kg Huszár Rajmund, 38 kg Fierpasz András, 43 kg Fekete Csaba, Éva Balázs, +43 kg Pesei Sándor, Zámbó Gergő, Krepsz Zalán.

A versenysorozatban kiemelkedett Kiss Dániel, Tombor Benedek, Fekete Csaba, Pesei Sándor, akik az összes (9) mérkőzésüket megnyerték – tájékoztatott az eseményekről Tombor István.

Zárásul csak egyetlen dolgot tehetünk hozzá: Gratulálunk a győzelemhez a csapatnak és az edzőnek!


 

Share