29 | 03 | 2024
Főmenü
Események
March 2024
M T W T F S S
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Szurkolók és focisták közös munkája a locsoló-berendezésért

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Társadalmi munkával készültek a falunapra a focisták és a rajongók!

Nagy értékű, pályázaton elnyert forrásból finanszírozott fejlesztéssel, és hozzá tartozó társadalmi munkával készülnek a falunapra a mezőfalvi futballisták és a törzsszurkolók. Az automata öntözőberendezés már régi vágya a sportkörnek. A megyében is híres minőségű pályának a száraz és meleg évszakokban sem kell kopaszra sülnie. A beruházásnak köszönhetően korszerű öntözőrendszer kiépítése zajlik ezekben a napokban. A munkálatokkal a vigasságokra el is szeretnének készülni, hogy méltó körülmények között fogadhassák a vendégeket.

Automata locsoló-berendezés telepítésével korszerűsíti a MEDOS SE a centerpályát. A 25 szórófejes és időkapcsolós műszaki megoldás hosszú időre nyújt kényelmes és szakszerű öntözést a területen. Minden éjjel este 10-től reggel hatig tart az esőztetés – tájékoztatta lapunkat Cseke Ottó az egyesület elnöke.

Képek a munkálatokról itt! >>>

A megvalósulásnak csak egyik része a pályázati forrás, melyhez még rengeteg társadalmi munka is társul. Közmunkásokkal kezdődött a projekt, akikkel a gyepet vágatták fel. Ehhez Pötör Károly helyi vállalkozó készített egy remek célszerszámot, amit a traktorra lehetett ráakasztani. A felvágott és kiemelt gyeptéglák után egy gumitalpas markoló segítségével 50 centiméterig mélyítették az árkot. Itt Simon Zsolt, szintén helyi vállalkozó közreműködése volt a nagy segítség.

Természetesen a kézi erő is szükséges. A lefektetett csövek gödreinek betakarásánál szorgos kezek igyekeztek visszaállítani az eredeti állapotot. A hétvégi futballévzárón toborzott közel 30 csapattag és törzsszurkoló önként vállalta a lapátolást. A bő másfél órás, tűző napon való munka nem volt egyszerű feladat, mert a nagy meleg hamar kitikkasztotta a dolgozókat. Szerencsére a sportkör elnöke hamar megjelent az előző napi italmaradékkal, így a hűsítő jótékony hatásának köszönhetően gyorsan végére értek a teendőknek. A földezés után még arra is maradt energia, hogy átforgassák, áthelyezzék a kiemelt és sárgulni kezdő gyeptéglákat. A folytatásban újra a közmunkásoké lesz a főszerep, akik géppel tömörítik tovább a csőfedéseket. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a falunapi vigasságokra már nyoma sem marad a felfordulásnak – búcsúzott el a Mezőhírtől, Cseke Ottó a MEDOSZ SE elnöke. A távozásunkkor még megígértette, hogy írjuk meg: mindenkinek nagyon köszöni a segítséget!

Fotók itt! >>>

 

Share